URAGAN MILTON

Usred najgore oluje stoljeća, čovjek koji je postao internet senzacija odbija evakuaciju: 'Ja ostajem! Sjećate se Noine arke'

Foto: Screenshot X
1/4
09.10.2024.
u 21:17

Povjerenstvo za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC) je upozorila stanovnike da ne ostaju na brodovima tijekom oluje, jer to ugrožava njihove živote i živote spasilaca.

Jedan muškarac iz Floride, poznat pod nadimkom 'Poručnik Dan', odbija poslušati naredbe za evakuaciju uoči razornog uragana Milton, usporedivši se s Noom i njegovom arkom. Joseph Malinowski, kojeg mještani od milja zovu Joe Sea, odlučio je ostati na svom 20-metarskom brodu usidrenom u luci Tampa, iako su vlasti upozorile stanovnike da moraju "pobjeći ili umrijeti".

"Najsigurnije mjesto u poplavi je na brodu, to smo naučili od Noe," izjavio je Joe dok su vjetrovi jačali. "Svi koji su ostali na kopnu su se utopili. Noa i životinje su preživjeli.", piše Daily Mail.  Joe je izgubio nogu u prometnoj nesreći kad je imao 16 godina, a nadimak Poručnik Dan dobio je po liku iz filma "Forrest Gump". Usprkos prošlim traumama, kaže da ga oluja ne straši. "Ovo me ne brine. U odnosu na sve kroz što sam prošao, ovo nije ništa. Sve što će se dogoditi je da će svi biti mokri, ali ja ću biti u redu jer imam brod koji plovi."

Dok su vlasti i fanovi pokušavali uvjeriti Joea da se skloni, on ostaje uvjeren u svoju odluku. "Sidro mi je čvrsto vezano, ne idem nikamo. Bog mi je rekao da dođem ovdje, i čuva me. Sve će biti dobro." Povjerenstvo za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC) je upozorila stanovnike da ne ostaju na brodovima tijekom oluje, jer to ugrožava njihove živote i živote spasilaca. Unatoč tome, Joe je odlučan u svojoj namjeri da ostane na moru. "Mogu plivati u krugovima ako treba," rekao je sa smiješkom, odbijajući prsluk za spašavanje koji mu je ponuđen.

U međuvremenu, lokalni influenceri, poput "Tampa Terrencea", dokumentirali su Joeovu priču, a GoFundMe kampanja za financiranje novog broda prikupila je već više od 19.000 dolara. Iako mu je ponuđena soba u hotelu blizu aerodroma Tampa, Joe je i dalje neodlučan u vezi s prihvaćanjem pomoći. "Bog mi je rekao da je ovo prava odluka za mene, i nema razloga da idem protiv toga," izjavio je u još jednom videu.

Uragan Milton, sa vjetrovima do 280 km/h i predviđenim poplavama do 4,5 metara, mogao bi biti jedan od najrazornijih u povijesti Floride. Nacionalni centar za uragane upozorava da bi Milton mogao biti među najdestruktivnijim olujama koje su pogodile zapadno-središnju Floridu u posljednjih sto godina, a vlasti su već evakuirale milijune stanovnika.

>>> VIDEO Uragan Milton iz Svemira

Komentara 2

NI
nitkoinista
21:46 09.10.2024.

RIP

Avatar anti azovac
anti azovac
21:45 09.10.2024.

Bolje da se svevišnji obračuna sa Amerima nego Rusi. Manja je šteta za čovečanstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije