sve po zakonu

Ustavni sud: Referendum je održan u skladu s Ustavom

referendum (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
15.02.2012.
u 16:04

Ustavni sud odbio je prijedlog nadzora ustavnosti i zakonitosti referenduma koji je podnijela udruga PROJEKT.

Pokušaj rušenja referenduma za pristupanje Europskoj uniji nije prošao, za uspjeh referenduma nije trebala većina ukupnog broja birača.

Ustavni sud odbio je prijedlog nadzora ustavnosti i zakonitosti referenduma koji je podnijela udruga PROJEKT.

Riječ je o tome je li prije referenduma trebalo promijeniti ne samo Ustav, nego i Zakon o referendumu, koji i dalje traži većinu birača. Ustav je primijenjen neposredno, istakli su ustavni suci. Osim toga, Ustav je jači od zakona, pa je ovo pitanje zapravo unaprijed bilo promašeno.

Komentara 7

DO
dobritza
16:30 15.02.2012.

naravno da je referendum bio ustavni. to samo nešto usijanih pravaških glava ne može shvatiti. oni samo malo sporije hodaju....

OB
-obrisani-
16:52 15.02.2012.

šta je tu je

DU
Deleted user
16:23 15.02.2012.

ma nismo niti sumnjali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije