Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguć kazneni progon

Utvrđen identitet policajca koji je tukao muškarca palicom. Udaljit će ga s dužnosti, a DORH će odlučiti što dalje

Policija tukla mladića
Facebook/Torcida
25.10.2022.
u 14:27

Policija je potvrdila da je u neredima u Splitu uhićeno šest osoba, te da je kaznena prijava za napad na policajce podnesena protiv petorice, od kojih je jedan maloljetan. No utvrđeno je kako jedna od privedenih osoba nije imala nikakve veze s napadima na policajca, te je sutradan pušten bez prijave.

Utvrđen je identitet policajca koji je nakon nereda u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Splitu pred prostorijama Torcide u noći s petka na subotu palicom tukao uhićenog muškarca, dok je ovaj ležao na tlu s rukama u lisičinama. Kako javlja Slobodna Dalmacija, riječ je o interventnom policajcu koji će u prvoj fazi postupka biti udaljen s dužnosti, a sve dodatne radnje bit će poduzete u koordinaciji s Državnim odvjetništvom iz Splita. 

Podsjetimo, nakon dojave građana oko remećenja javnog reda i mira, u petak nekoliko minuta prije ponoći u Splitu, na teren su prvo izašle dvije ophodnje temeljne policije s dvije policajke i dva policajca. No u klubu navijača i ispred njega bilo je oko 50 osoba koje su policajcima prijetili, te ih gađali bocama, dijelovima betonskih blokova, te kamenjem. 

Nakon toga njima je u pomoć došla interventna policija koju su okupljeni također gađali predmetima, pa su policajci primjenili palice i suzavac kako bi se obranili. Ozlijeđena su četiri policajca. jedan je policajac ispalio hitac u zrak u znak upozorenja i pokušaja odbijanja napada. Nakon toga dolaze još dvije patrole intervente policije, te se skupina razbježala po okolnim ulicama. 

Video: Konferencija za novinare splitske policije

Policija je potvrdila da je uhićeno šest osoba, te da je kaznena prijava za napad na policajce podnesena protiv petorice, od kojih je jedan maloljetan. No utvrđeno je kako jedna od privedenih osoba nije imala nikakve veze s napadima na policajca, te je sutradan pušten bez prijave. 

Ubrzo su na društvenim mrežama Torcide objavljene video snimke na kojima se vidi bijeg muškaraca pred policajcima, ali i kako jedan od pripadnika interventne palicom tuče preko leđa muškarca koji leži na podu i već je uhićen. No ovaj ga ne prestaje tući. Uz to ga nekoliko puta snažno udara nogom. 

Na izvanrednoj konferenciji za novinare koja je nakon objave snimke u medijima, održana u nedjelju poslijepodne, potvrđeno je kako je jasno da se radi o prekoračenju ovlasti i nepotrebnoj brutalnosti na toj snimci, te kako se njome ne ponose te će učiniti sve da otkriju o kome se iz redova policije radi. 

Video: Policija pretražila i odvezla kombijem migrante s Glavnog kolodvora

 

Komentara 11

AC
acer7
14:59 25.10.2022.

Ne ide li istražni zatvor zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke?

ER
erosaonogasvijeta
20:53 26.10.2022.

Prebijeni mladic treba dobrog advokata (Nobilo) pa tuziti grad Split za milionsku odstetu u Euro valuti !

LA
lajh1985
14:54 25.10.2022.

boli torcidu briga jer sada mogu nastaviti raditi sto hoce znajuci da cim ih netko takne odmah ce biti udaljeni sa duznosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije