uhvaćen u prijevari

Uvozio Mercedese pa krivotvorio račune radi manje carine

carina
arhiva vl
27.04.2011.
u 12:34

Pokušao je umanjiti carinske vrijednosti vozila za oko 27 tisuća kuna

Istarski kriminalistički policajci  proveli su u suradnji s pulskom carinarnicom kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom iz Poreča zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela krivotvorenja isprava i prijevare.

Utvrđeno je kako je 55-godišnjak, vlasnik prijevozničko-uslužnog obrta, 2008. godine u četiri navrata na temelju krivotvorenih računa za kupnju teretnih vozila marke Mercedes od pravne osobe s područja Njemačke uvezao vozila u Republiku Hrvatsku.  Utvrđeno je da je krivotvorene račune upotrijebio i u postupku izrade carinske deklaracije. Pokušao je umanjiti carinske vrijednosti vozila za oko 27 tisuća kuna. Također je zbog krivotvorene izjave na računu o preferencijalnom podrijetlu robe izbjegao plaćanje 5 posto carine, odnosno oko 7 tisuća kuna.

Zbog osnovane sumnje da je počinio četiri kaznena djela krivotvorenja isprava i četiri  kaznena djela prijevare, bit će kazneno prijavljen.

Komentara 4

TA
tatamlata
14:08 27.04.2011.

Treba ga nastroze osuditi! Jer to nije milijunska kradja da ga se samo tako pusti ;)

BU
Budjo
15:31 27.04.2011.

To je naj sitniji Car. prekrisaj. Ivo toliko ukrade u 5 min, i to dok spava.

OB
-obrisani-
22:28 27.04.2011.

27.04.2011. u 15:31h Budjo je napisao/la: To je naj sitniji Car. prekrisaj. Ivo toliko ukrade u 5 min, i to dok spava. ***************** Koji Ivo ? Josipović ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije