Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbojstvo

Uz prijetnju oružjem opljačkana Splitska banka u Zagrebu

pljačka (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/8
13.10.2010.
u 15:09

Više infomacija bit će dostupno nakon očevida, kazali su u PU zagrebačkoj.

Nevjerojatno drski razbojnici danas su opet, nakon samo mjesec i pol, opljačkali poslovnicu Splitske banke u Lastovskoj ulici na zagrebačkom Trnju. Banka je opljačkana u 13.55, a pljačkaši su iz nje pobjegli s plijenom od otprilike 600.000 kuna, neslužbeno doznajemo.

Dva razbojnika maskirana u fantomke s pištoljima upali su banku, prišli uslužnom pultu i zaprijetili zaposlenicima. Prestrašeni zaposlenici su ih poslušali, te su otvorili sef i predali novac. Osim njih, u trenutku razbojstva u banci se nije nalazio nitko drugi. Tandem je zatim nesmetano pobjegao.

Ista poslovnica na meti razbojnika i krajem kolovoza

Prije mjesec i pol dvojica muškaraca maskirani kapama povikali su "Svi na pod!” kada su 30. kolovoza oko 14 sati ušli u istu u poslovnicu Splitske banke. Uperili su pištolje u zaštitara Tigar Cikatića Ž. R. (54) te zaposlenike A. Š. (39), T. P. (27), M. K. (26), J. B. (25) te dvoje klijenata koji su se ondje zatekli. Jednome od zaposlenika dobacilisu vreću i naredili mu da u nju trpa novac.

Zaposlenik je vreću napunio svežnjevima novčanica pa su razbojnici poslije desetak minuta izjurili iz banke bogatiji za pola milijuna kuna. Nestali su u nepoznatu smjeru te se još ne zna jesu li imali i pomagača koji ih je možda čekao u automobilu nedaleko od samog mjesta pljačke. Iako su u banci bile postavljene nadzorne kamere, to nije pomoglo jer su razbojnici bili prilično dobro maskirani. Policija ih do danas nije pronašla.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
15:32 13.10.2010.

obzirom da se priprema jedna nova i nakaradna porezna politika glede pokretnina (prije svega automobila iznad 100000 kn što su zapravo manje više sasvim obični obiteljski automobili niže srednje i srednje klase klase), da li i za ovu \'pokretninu\' dotični zamaskirani treba platiti porez? jer, to bi bilo sasvim u skladu sa logikom onih na vlasti koji razmišljaju kako novim porezima sebi osigurati opstanak, na uštrb vlastitih građana i u \'njihovo ime i za njih\'...

FE
Felicijen
15:45 13.10.2010.

Pljačka je dozvoljena samo državi i bankama. Ostalima je to zabranjeno....

ŽI
žico
21:43 13.10.2010.

bnanke pljačaku narod !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije