KAOS U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU

Uzbuna zbog snažne oluje: Upaljeni alarmi, zatvorene škole i otkazana putovanja

Ilustracija
Unsplash
21.12.2023.
u 12:39

Žuto upozorenje za vremenske uvjete ostaje na snazi do četvrtka u 21 sat diljem Velike Britanije i Sjeverne Irske, a najteže pogođena područja, kako se predviđa, bit će sjeverna Škotska, gdje se očekuju udari vjetra od 70 do 80 mph.

Veliku Britaniju pogodila je snažna oluja Pia, donoseći ozbiljne poremećaje u svakodnevnom životu građana. Snažni naleti vjetra i obilna kiša natjerali su vlasti na hitne mjere, uključujući zatvaranje škola, otkazivanje vlakova i izdavanje upozorenja građanima da izbjegavaju nepotrebna putovanja.

Žuto upozorenje za vremenske uvjete ostaje na snazi do četvrtka u 21 sat diljem Velike Britanije i Sjeverne Irske, a najteže pogođena područja, kako se predviđa, bit će sjeverna Škotska, gdje se očekuju udari vjetra od 70 do 80 mph, piše Sky News.

Središnje upravljanje olujom izdalo je preporuku "ne putovati", a škole su zatvorene diljem zemlje kako bi se smanjio rizik za građane. Također, električari su na dežurstvu kako bi brzo intervenirali u slučaju prekida struje.

Željeznička tvrtka TransPennine Express (TPE) izdala je preporuku putnicima da odgode svoja putovanja prema Edinburghu i iz njega do poslijepodneva zbog očekivanih snažnih vjetrova. TPE je također naveo da su od ranih jutarnjih sati na snazi ograničenja brzine za vlakove koji voze do i iz škotske prijestolnice te da neće voziti do sjeverozapadne Engleske do poslijepodneva.

Dodatno, zrakomplovna kompanja British Airways ispričala se putnicima zbog prilagodbi rasporeda izazvanih ograničenjima kontrole zračnog prometa. Broj letova koji su pogođeni nije potpuno jasan, no vjeruje se da se radi o oko 24 kratka leta unutar Velike Britanije i Europe.

VEZANI ČLANCI:

Uz otkazivanje vlakova i problema u zračnom prometu, trajektne usluge na zapadnoj obali Škotske, uključujući Western Ferries i Corran Ferry, trenutačno su obustavljene. Met Office također prognozira više kiše u petak, što dodatno pogoršava već teške vremenske uvjete, dodaje Sky News.

VIDEO Pravoslavna crkva u Bjelovaru išarana ustaškim i nacističkim simbolima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije