Analiza

Uzdrmana Njemačka posljednja je prilika Putinu da ugrozi europsko jedinstvo

18.10.2022.
u 12:17

Njemačka je uvijek najprije vodila računa o interesima njemačkih banaka, biznisa i tržišta radne snage, čuvajući usput lisnice njemačkih građana

Komentara 10

Avatar nekakav
nekakav
12:43 18.10.2022.

bez jake njemačke nema ni nikakve europske unije, to shvatite i prihvatite. bez najjačeg financijera 'europskih projekata' u vodu pada ideja nekog povezivanja u europi. ako se od njemačke očekuje i traži samo novac koji bi se trošio u drugim zemljama, sirotinji, a toj istoj njemačkoj ne prizna pravo na ekonomsko povezivanje sa njoj bitnim partnerima, i ako toj njemačkoj ne priznamo pravo da ima vlastite interese, onda slobodno ukinimo eu i vratimo se na stara dobra vremena, svaki sam. od koga njemačka više zarađuje, od poljaka ili od rusa? kineza ili estonije? spustite se malo na zemlju, nova eu pravila oko dodjele 'besplatnog' novca će malo jače prizemljiti ovu boraniju sa istoka, koja očekuje da ju nijemac diže. nek si zarade svojim rukama, nek potroše generaciju i pol stanovništva, da izgore za ekonomski napredak kao što su izgorjele skoro 2 generacije nijemaca. kad shvatite da nijemac do ničeg nije došao 'eu fondovima', već svojom štednjom i pametnim ulaganjem, bit će vam lakše. uzdrmana njemačka? pa tko ju je uzdrmao? onaj koji je minirao sjeverni tok 1 i 2? onaj koji ju tjera na sankcije rusima? slaba njemačka znači slaba europa. to nije prilika za 'putina' već za ameriku. amerika ne želi jaku europu, već slabu. i dalje slabu, da budem precizniji. europu koja nema svojih interesa, već voli novinare kao što su naši, koji pišu da je uloga europe da bude potpora americi u njenim ambicijama. možete to pročitati i danas u našim novinama. pa se zamislite.

DU
Deleted user
13:22 18.10.2022.

Jedini tko ugrožava njemačko jedinstvo su SAD.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:15 18.10.2022.

čuvajući usput lisnice njemačkih građana - volio bih kad bi i naša vlada tako "usput" čuvala naše lisnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?