Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERLIN

Uzeo je odvjetnika zbog kazne za prebrzu vožnju, slučaj je odjednom postao čudan

Ilustracija
Jonas Walzberg/DPA
12.05.2024.
u 15:41

Slučaj je na sudu, a sudac je samo kritizirao nedostatak dokaza o zajedničkom prebivalištu.

Thomas Wiegold (63) iz Berlina je dobio kaznu u iznosu od 20 eura jer je navodno vozio sedam km/h prebrzo u Kaltenkirchenu u svibnju 2023. godine. No, Wiegold kaže kako nije vozio, a kamoli prebrzo, štoviše, čak ni nema vozilo, prenosi Süddeutsche Zeitung. Uložio je žalbu na kaznu, ali niša nije postigao. Potom je angažirao odvjetnika, a onda je sve postalo pomalo čudno.

Zapravo se pokazalo kako je došlo do pogreške prilikom provjere prekršaja prekoračenja brzine ili kod provjere fotografije. Pravi vlasnik vozila je Julian Wiegold iz Kaltenkirchena (Schleswig-Holstein). Osim različitih imena, dvojica muškaraca imaju i vizualne razlike. Pravi vozač je mlađi i ima drugačije crte lica. Međutim, nadležna tijela su to zanemarila.

VEZANI ČLANCI

Kad je vidio da nepravda nije ispravljena, Thomas Wiegold iz Berlina je angažirao odvjetnika. Policija je objasnila da obojica Wiegolda žive na istoj adresi. No, njih dvojica su tu tvrdnju odlučno odbacila, piše Fenix-magazin.

Postupak se nastavlja

Unatoč činjenici da je očito nevin, novčana kazna koju je dobio Thomas Wiegold i dalje nije odbačena. Slučaj je na sudu, a sudac je samo kritizirao nedostatak dokaza o zajedničkom prebivalištu. Thomas Wiegold kaže kako se radi o principu, a ne o 20 eura. Wiegoldov odvjetnik istaknuo je svoju zabrinutost oko rizika istraga koje se prvenstveno oslanjaju na Google pretraživanja. Naglasio je da to može dovesti do pogrešnih zaključaka, posebice kod uobičajenih imena.

Škodin novi SUV: Dolazi sa snažnim dizelskim motorom, automatik je standardan, 4x4 pogon opcija

Ilustracija
1/15
Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
22:02 12.05.2024.

Evo i Njemci su postali lijeni da provedu jedan jednostavni postupak. Balkanizacija ?

Avatar Idler
Idler
19:44 12.05.2024.

Ništ ne razmem ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije