Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u sunčanom ponedjeljku, stiže pogoršanje vremena

Zbog vremena u Sarajevu glavni modni dodatak je kišobran
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
25.03.2024.
u 07:39

U srijedu promjenjivo i osjetno toplije uz povremenu kišu, moguće i u obliku pljuskova s grmljavinom. U četvrtak sunčanije uz umjeren jugozapadnjak.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Nakon što je Hrvate ovog vikenda iznenadila kiša i snijeg, prvi radni dan u tjednu dočekat će ih većinom suho i sunčano vrijeme, dok će tijekom dana biti toplije nego što je bilo u nedjelju. No, svi oni koji se nadaju kako će to potrajati razočarat će se jer stiže promjena vremena.

'U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ujutro ponegdje moguću magle. Poslijepodne se ne može isključiti mogućnost za mjestimice malo kiše, pa i u obliku ponekog pljuska. Bit će pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku, ujutro uz mogućnost ne samo za mjestimice kratkotrajnu maglu, nego i slab mraz", navela je Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT.

Napominje kako je mraz vjerojatniji u Gorskom kotaru i Lici jer će najniža temperatura zraka na 2 metra visine biti od -2 do 0 °C, pri tlu i niža. "Na jugu Hrvatske također sunčano, ujutro uz više oblaka. Uz obalu u prvom dijelu dana bura, zatim sjeverozapadnjak uz malo do umjereno valovito more", navodi.

Pogledajte kako je snijeg nakratko zabijelio Hrvatsku u nedjelju

Zbog vremena u Sarajevu glavni modni dodatak je kišobran
1/28

Pogoršanje vremena

Poznata meteorologinja kazala je kako će uz novo naoblačenje, kiša će na Jadranu ponovno padati već u utorak, uz jačanje juga.

"Promjenljivo i nestabilno će se nastaviti - u srijedu uz mjestimice izraženije pljuskove i grmljavinu, a u četvrtak postupno smirivanje vremena. Jako jugo u srijedu će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će u manjem porastu. U unutrašnjosti u utorak jutro još razmjerno svježe, zatim naoblačenje uz mjestimičnu kišu, ponajprije u gorskim krajevima. U srijedu promjenjivo i osjetno toplije uz povremenu kišu, moguće i u obliku pljuskova s grmljavinom. U četvrtak sunčanije uz umjeren jugozapadnjak.", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VIDEO Prvo QART okupljanje ove godine održano je u Parku Ribnjak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije