Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON KOALICIJSKOG SASTANKA

VIDEO Butković: Nismo zabrinuti. Ne spremamo lex Fortenova

Zagreb: Ministar Butković dao izjavu nakon sjednice Vlade
Jurica Galoic/PIXSELL
09.11.2022.
u 14:15

Koalicija i parlamentarna većina su stabilne", naveo je.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obratio se javnosti nakon održanog sastanka parlamentarne većine.

 

"Imali smo konstruktivan sastanak na Vladi. Prošli smo sve teme od prošlog tjedna. Predsjednik Vlade je govorio o sudjelovanju na konferenciji u Egiptu", kazao je Butković i ustvrdio da su koalicija kao i parlamentarna većina stabilne i da će tako i nastaviti biti.

Kazao je kako vjeruje da će nakon današnje rasprave u Europskom parlamentu (EP), zastupnici na glasovanju u četvrtak potvrditi da Hrvatska ispunjava sve potrebne uvjete za ulazak u schengenski prostor.

"Uz Pelješki most, ostvarujemo dva velika cilja, uvođenje eura i ulazak u Schengen. Danas je glasovanje oko Schengena. Veliki je to korak. Svi smo pozitivni oko toga", naveo je.

Ministar je odgovarao pitanja vezano oko prodaje udjela Fortenove.

"Još uvijek čekamo izvješća o tome. Nemamo jasan odgovor. Nakon donošenja lex Agrokora, bdijemo nad tom tvrtkom. Tvrtka uspješno posluje.  Činjenica da je Vlada tražila iznimku od sankcijskog režima išla je u prilog tome da se ovaj postupak uspješno dovrši. Mi smo imali situaciju da su mirovinski fondovi predstavili plan prema kojem bi trebali preuzeti udio Sperbanke, a jedan je fond iz nama nepoznatih razloga odustao od tog plana. Vidjet ćemo što će se događati u narednim danima", kazao je Butković i naveo je kako nisu zabrinuti.

Na pitanje o tome kako iduće godine na naplatu dolazi obveznica od preko milijardu eura i je li Vlada spremna na to, ministar je naveo kako je rano pričati o tome.

- Dolazi na naplatu, ali rano je u ovom trenutku govoriti o operaciji refinanciranja, o tome ovisi puno stvari, globalno i u samoj tvrtki, rekao je Butković i istaknuo je kako ne spremaju lex Fortenova.

Komentirao je ponudu koja je stigla za Uljanik Brodogradnja 1856.

"Radi se o češkoj tvrtki koja je nedavno ušla u Đuro Đaković i dali su ponudu za kupnju oko 55 posto poslovnih udjela u društvu Uljanik brodogradnja 1856. d.o.o. i nakon što su proveli dubinsko snimanje. Ministarstvo gospodarstvo mora to pregledati, ali finalna odluka je na sudu. Radi se o respektabilnoj tvrtki. Ozbiljna je ponuda. Ovo je sve što znam", naveo je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije