Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI DO ŠEST MANDATA

Odlično raspoloženi Plenković održao govor, HDZ-ovci mu skandirali: 'Dobra večer, jesmo pobijedili?'

Zagreb: Slavlje Andreja Plenkovića i stranačkih kolega u stožeru nakon rezultata izbora za Europski parlament
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
09.06.2024.
u 23:33

"Dobra večer, jesmo pobijedili?" upitao je Plenković, nakon čega je zavladalo veliko veselje u stožeru.

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti iz HDZ-ova stožera nakon objave rezultata za Europski parlament. HDZ je, da podsjetimo, osvojio šest mandata. "Dobra večer, jesmo pobijedili?" upitao je Plenković, nakon čega je zavladalo veliko veselje u stožeru.

Jako je zadovoljan, kaže, brojem osvojenih mandata. "Šest mandata, to je čak dva mandata više nego 2019., kada su u Hrvatskoj održani posljednji europski izbori. Od ukupno u ovom trenutku 10-ak mandata više za našu obitelj Europske pučke stranke, HDZ od tih 10 donosi dva. To je i europska pobjeda koju smo večeras ostvarili", kazao je.

"Želio bih zahvaliti svim našim sugrađanima, hrvatskom narodu izvan Hrvatske koji je sudjelovao u ovim izborima. Nažalost, izlaznost nije onolika kolika smo priželjkivali i očekivali, no očito je doslo do zasićenja nakon parlamentarnih izbora", kazao je Plenković, dodajući da je šest mandata nagrada za ono što je HDZ učinio u svojim mandatima. 

"Ovo je zahvala i za Pelješki most i 12 Rafala koji čuvaju hrvatsko nebo. Hvala na svim ovim postignućima koje smo zajedno realizirali. Imamo puno posla, od sutra krećemo dalje s radom Vlade i Sabora", poručio je šef HDZ-a.

VEZANI ČLANCI:

Dodao je da mu je cilj da Hrvatska bude "snažna i važna", što se isticalo u HDZ-ovu programu. "Imamo sjajne ljude, utjecajne. Veselim se surađivati s novim zastupnicama i zastupnicima. Zahvala svim biračima, svim volonterima, HDZ-u Bosne i Hercegovine... Idemo skupa dalje u pobjede, zajedno za našu jedinu i vječnu Hrvatsku", poručio je na kraju Plenković, nakon čega su uslijedile velike ovacije okupljenih HDZ-ovaca.

VIDEO Dolazak Plenkovića u stožer HDZ-a

Komentara 12

Avatar Asterix
Asterix
00:09 10.06.2024.

Narod vam je poslao poruku da ste svi izgubili na prazniku demokracije, kako volite zvati izbore. Ali, što vas briga, "demokratski" ste pobijedili. Zanimljivo koliko im je u toj "demokraciji" draža riječ pobjeda nego izraz dobivanje povjerenja. Upravo riječ pobjeda zorno ilustrira o čemu se tu zapravo radi.

SE
Serengeti
23:58 09.06.2024.

Ovakvim rezultatima izvoz korupcije iz Hrvatske u EU se povećao za 50%. 🤣😂

DU
Deleted user
23:42 09.06.2024.

U HDZ-ovom stožeru pjeva se totalno bezvezni "Eye of the Tiger" koji s Hrvatskom nikakve veze nema a u SDP-ovom jedna od najljepših domoljubnih pjesama uopće Vicina "Tvoja zemlja". Očita ispremiješanost i potpuna inverzija hrvatske politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije