Nabava potpisana

Milanović: Automobili su kupljeni i nema raskidanja ugovora!

zoran milanović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
17.02.2014.
u 15:00

– Cijenim ono što je rekao ministar Jovanović, ali sve je rađeno u skladu sa zakonom – rekao je premijer.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sazvao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao odluku o nabavi skupocjenih automobila.

– Nabava automobila je provedena, automobili su rađeni po narudžbi i kao pravna država mi ugovor moramo poštovati. Odluka o korištenju automobila iz 2012. godine propisuje da dužnosnici prve skupine, a to su predsjednik Vlade, potpredsjednici i ministri, upotrebljavaju službene automobile gornje klase, a u ovom slučaju to je u postupku nabave spušteno na gornju srednju klasu – kazao je premijer.

– Cijenim ono što je rekao ministar Jovanović, ali sve je napravljeno u skladu sa zakonom. Automobili su kupljeni i nema raskidanja ugovora. To su preskupe stvari i nema potrebe za njima – rekao je premijer i dodao da odluka koja je na snazi propisuje još višu klasu automobila.

– Pokazalo se da smo dobili automobile za 600 tisuća kuna, a to je vrijednost jednog prosječnog stana u Hrvatskoj, što nije u redu – kazao je premijer Zoran Milanović.

Upitan smatra li da se i on kao premijer mora ispričati zbog ministrovih izjava, Milanović je opet ponovio kako je ministar Jovanović možda rekao koju riječ previše, ali da je riječ o postupku provedenu u skladu s odlukom.

– Mene su vozili u automobilu koji je dvostruko jeftiniji od ovih – rekao je Milanović i dodao kako bi se u odluci možda mogla definirati gornja granica cijene automobila, i da će ministri ubuduće, pri nekoj novoj nabavi, koristiti se skupima, ali ipak ne toliko skupima automobilima.

Premijer se osvrnuo i na pregovore o rebalansu proračuna. – Svjesni smo da moramo smanjiti troškove, potrebni su još mali napori da se uskladimo sa svime što je Europska komisija zatražila. Druge nam nema – rekao je Milanović.

Podsjetimo, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je komentirao nabavu automobila koju je proveo Državni ured za središnju javnu nabavu.

– Apsolutno je neprimjereno da bilo koji ministar vozi automobil od 647.000 kuna. Zato zahvaljujem novinaru koji me na to upozorio. Razgovarao sam sa šefom ureda za javnu nabavu. Automobili još nisu isporučeni i tražio sam da se poduzme sve što je moguće kako bi se ta vozila zamijenila dvostruko jeftinijima – kazao je.

Jovanović tvrdi da je već razgovarao s nekim ministrima i kako ima njihovu potporu.

>> 'Neprimjereno je da se ministar vozi u autu od 647.000 kuna'

Komentara 260

Avatar noemy-no
noemy-no
14:53 17.02.2014.

Nije to nitko mogao naruciti bez da konsultira Ministra financija. Znaci Linic iako zna u kakvoj je drzava situaciji, opet je dao OK i zaduzio gradjane. A ovamo zatvara ljudima restorane radi 10 eura poreza. Postenjacina.

GA
gari2
14:42 17.02.2014.

moze sad blejati koliko hoce ali ovo mu je bio jos jedan minus.Valjda misli da ce sigurno u jos jedan mandat.

CE
cenzura
14:54 17.02.2014.

Pa kako ga nije sram!!!??? I za ovo mu je kriv HDZ!!!! Strašno! Taj stvarno misli da smo svi mi blesavi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije