borba za Zagreb

Tomašević: Potrebno je reći glasno 'ne' kampanji huškanja, mržnje, straha

Tomislav Tomašević
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
28.05.2021.
u 09:13

Za prvog čovjeka Zagreba u drugom krugu bore se Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika, te predstavnika stranaka koalicije Možemo! – Zagreb je NAŠ! – Zelena alternativa ORaH – Nova ljevica – Za Grad!, održao je završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba.

 

"Hvala što ste došli. Želimo uputiti posljednje poruke. Mi se već 15 godina borimo za Zagreb u kojem vlada interesna klika, borimo se za učinkovitiji i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika. Pobijedit ćemo uzdignute glave i svakoga ćemo moći pogledati u oči. Isto tako potreban je još mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice koja ga je zarobila i ne da mu da diše. Pozivamo građane na još jedan mali korak. Potrebno je reći glasno 'ne' kampanji huškanja, mržnje, straha u kojoj se demonizira političke suparnike", kazao je Tomašević. 

"Pozivam sve institucije, grupu TNT, Sherlocka Holmesa, Poirota, ako netko ima ikakve dokaze, neka ih pokaže. Ovakva kampanja dezinformiranja, klevetanja za lokalne izbore nije viđena. Nadam se da će građani Zagreba reći glasno 'ne' ovakvoj kampanji i nikad nikome neće pasti na pamet da vodi ovakve kampanje, to se ne isplati", kazao je.

"Odgovorio sam kolika mi je plaća bila. Ovo je tragikomično, opasno i tome treba reći 'ne'", dodao je. 

"Ova kampanja je dosegnula jedno novo dno, ovo je zadnji put jer će građani reći ne tome, vjerujem da ćemo pobijediti. Što se tiče primopredaje vlasti, to definira zakon, potrebno je neko vrijeme da se rezultati izbora proglase točnim", kazao je.

Vjerujem da će Škoro biti kažnjen zbog ovakve kampanje, kazao je Tomašević.

"Fokusirali smo se na ono što želimo napraviti, fokusirali smo se na građane. Ponosan sam na ovu kampanju, pobudili smo optimizam", dodao je. Rekao je da oni svoje birače motiviraju. "Obećali smo takvu kampanju", kazao je. 

"Nikakvih ozbiljnih prijetnji nisam imao, osjećam se sigurno u ovom gradu. U ime policije ne mogu govoriti. To je redovna procedura", rekao je.

"Mi smo našim biračima govorili s kojim strankama možemo koalirati od početka, to su stranke od centra prema lijevo koje su bile oporba Milanu Bandiću i HDZ-u, ali otvoreni smo za suradnju sa svima, nećemo kod oporbe tražiti dlaku u jajetu, ne želim na taj način voditi politiku u Hrvatskoj. Građanima je bitan sadržaj problema", kazao je Tomašević.

"Svaki glas nam je bitan, svaki glas je poruka da u Zagrebu ovakvih kampanja ne može biti", dodao je Tomašević.

Komentara 106

Avatar JureXT2
JureXT2
09:19 28.05.2021.

A gdje je novac od Udruga g. Senf? Kako to da vam he placa bila 25.000 kn , ja mislio vi volontirali za bokjitak grada kroz aktivizam!? Gdje je novac to niste odgovorili!?

Avatar Primarius
Primarius
09:14 28.05.2021.

Hoće li priznati gdje je lova?

DU
Deleted user
09:20 28.05.2021.

tt je odlicno opisao vlàstitu kampanju...osoba koja do 40.g nema radnog staza je moralna vertkala ..mesic drugi klon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije