PAUL VANDOREN

Vandoren: EU prati uhićenja, a ne znam je li Sanader sljedeći

vandoren
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
31.03.2010.
u 11:32

- Za Europsku uniju borba protiv korupcije jedan je od ključnih kriterija koje Hrvatska mora zadovoljiti u interesu članstva u EU, ali i radi svojih građana, kaže šef delegacije EU u Hrvatskoj.

- Za Europsku uniju borba protiv korupcije jedan je od ključnih kriterija koje Hrvatska mora zadovoljiti u interesu članstva u EU, ali i radi svojih građana. Istrage će pokazati koliko je stvarno Hrvatska spremna dovesti do učinka povedena nastojanja - izjavio je veleposlanik Paul Vandoren, šef Europske delegacije u Hrvatskoj.

Na Večernjakov upit hoće li borba protiv korupcije u Hrvatskoj doživjeti sudbinu Rumunjske, koja ju je vrlo učinkovito pokrenula, a potom zapustila, veleposlanik ističe kako EU u svim svojim kontaktima i na svim razinama suradnje s hrvatskim vlastima požuruje da se povedene mjere i aktivnosti protiv korupcije i provedu u djelo.

- Očekujemo krajnje ozbiljan pristup, a vjerujemo da će postojati i pisani trag kako je Vlada RH ozbiljno shvatila izazove borbe protiv korupcije jer je taj proces nepovratan.

Upitan hoće li se i Sanader uskoro naći u društvu bivšeg ministra Polančeca, veleposlanik je odgovorio kako nema pojma.

Komentara 37

OP
opančar
12:27 31.03.2010.

kažem vam ljudi živio drug tito, digni se tito i z groba i pod hitno otvori goli otok

PI
Pippo9
15:52 31.03.2010.

Ovo je pokazatelj da Vlada radi odličan posao kao i to da je pravosuđe neovisno i da će svi koji krše zakon biti kažnjeni

OB
-obrisani-
12:23 31.03.2010.

Kad bi uhitile sve pokvarene politicare sabor bi vjerovatno zjapio prazan...............................Zista je cudno da EU ne zahtjeva od Hrvatske potpunu LUSTRACIJU......................................................................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije