ODLUKOM ZLATE HRVOJ ŠIPEK

Vanja Marušić ponovno imenovana ravnateljicom USKOK-a

Zagreb: Predstavljena nova ravnateljica USKOK-a, Vanja Marušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.11.2022.
u 16:24

Novi mandat Vanje Marušić trajat će četiri godine, a stari joj ističe za koji dan, 19. studenog. Njezino imenovanje je očekivano, jer se na raspisani natječaj za mjesto čelne osobe USKOK-a javila samo ona

Vanja Marušić ponovo je imenovana ravnateljicom USKOK-a, priopćio je DORH. Kako su naveli u kratkom priopćenju, Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica, imenovala ju je novom - starom ravnateljicom USKOK-a. Novi mandat Vanje Marušić trajat će četiri godine, a stari joj ističe za koji dan, 19. studenog. Njezino imenovanje je očekivano, jer se na raspisani natječaj za mjesto čelne osobe USKOK-a javila samo ona.

Za vrijeme njezinog prvog mandata USKOK je pokrenuo više velikih istraga od  kojih su neke  za sada završile optužnicama, a neke presudama. Pokrenuta je istraga protiv HDZ-ove Josipe Rimac i drugih u aferi Vjetroelektrane, a jedan krak te istrage završio je podizanjem optužnice protiv  30-ak osoba. Među tim osobama je i Gabrijela Žalac te više državnih tajnika, čelnika institucija...  Pokrenuta je i istraga u aferi Janaf, koja je okončana s čak dvije optužnice jer je jednu podigao USKOK, a drugu EPPO.  

Pokrenute su i  istrage protiv bivših HDZ-ovih ministra Darka Horvata i Josipa Aladrovića te SDSS-ovog Borisa Miloševića, optužen je bivši HDZ-ov ministar Lovro Kuščević kojem traje suđenje, a optužnice su podignute i protiv župana međimurskog  Matije Posavca te Stjepana Kovača , bivšeg SDP-ovog gradonačelnika  Čakovca.... Pokrenuta je i istraga u aferi Ina, koja je do sada imala jedno proširenje, a vodile su se i istrage protiv ozbiljnih kriminalnih skupina koje se bave međunarodnom trgovinom drogom. 

Ključne riječi

Komentara 2

ZD
zdenkoj
19:03 16.11.2022.

Pa mogu stavit i donalda mislim patka kakva je razlika.

DU
Deleted user
07:30 17.11.2022.

USKOK je nebitan kada znamo da će DORH uredno napraviti neku grešku tokom suđenja što će okrivljenik iskoristiti i to već gledamo 30 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije