USKORO JAVNI POZIV

Varaždincima još novca za obnovu pročelja

fasade
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.07.2014.
u 11:00

Grad Varaždin će u suradnji s Fondom sufinancirati do 20.000 kuna troškova obnove pročelja i stolarije po korisniku

- Početkom kolovoza Grad Varaždin raspisat će javni poziv za subvencioniranje projekata koji doprinose poboljšanju toplinskih svojstava pročelja i stolarije te povećanju učinkovitosti sustava grijanja – najavio je jučer na konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Pojasnio je kako raspisivanje natječaja najavljuju unaprijed kako bi se građani mogli pripremiti, budući da se zbog zakonskih ograničenja raspisuje u jeku godišnjih odmora.

Program provodi Grad Varaždin u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sufinancirat će se 50 posto opravdanih troškova pojedinog domaćinstva - s najviše 20.000 kuna po korisniku. Za subvenciju je osigurano ukupno milijun i 250 tisuća kuna, od čega je Fond osigurao milijun, a Grad 250 tisuća kuna.

Lani je za isti natječaj bilo osigurano 750 tisuća kuna, a odobrena su 44 projekta.Kako je ove godine proračun osjetno povećan, u Gradu očekuju kako će programom biti obuhvaćeno najmanje 45 projekata zamjene stolarije, 25 projekata ugradnje termofasade, pet projekata ugradnje plinskog kondenzacijskog kotla i dva sustava prozračivanja prostora ugradnjom uređaja za povrat topline otpadnog zraka.

- Na natječaj će se moći javiti vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća s područja Grada Varaždina, a uz poziv će trebati dostaviti i svu potrebnu dokumentaciju koja će biti navedena u natječaju. Javni poziv građanima bit će objavljen početkom kolovoza na službenim web-stranicama Grada Varaždina - pojasnila je pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije