Pakao

Vatra je 'izbrisala' cijelu zapadnu stranu otoka Brača!

Požar na Braču (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
16.07.2011.
u 19:15

Večernjakove reporterke letjele su iznad kanadera koji gasi požar nezapamćenih razmjera na otoku Braču

Zastrašujuće djeluje zapadni dio Brača. Sve crno, izgoreno i puno dima. Nigdje stabla, a kamoli šume. Jeza... Požar koji je u četvrtak poslijepodne izbio u uvali Blaca, najveći u Hrvatskoj u posljednje tri godine, stvorio je "pakao".

U gašenje, pokušaj stavljanja pod nadzor i saniranje stravičnog požara, kakav ni najstariji vatrogasci ne pamte, uključeno je sve što se moglo angažirati. Bračani zahvaljuju herojima – vatrogascima.

Jučer se vatra zbog vjetra preselila prema mjestu Nerežišća i Dračevica. Gasilo je 300-ak vatrogasaca kojima u pomoć s kontinenta stiže 100-ak kolega. Kako bi se spasila naselja, žrtvuju se polja i vegetacija. Prioritet su ljudi i kuće!

Uvjerili su se u to i Večernjakovi reporteri koji su letjeli iznad kanadera koji gase požar. 
Dramatične fotografije iz zraka koje pokazuju da je vatra "izbrisala" cijelu zapadnu  stranu otoka Brača, ostavljajući iza sebe samo pustoš, dim i ostatke nekoć moćne šume, pogledajte na stranicama 30. i 31. današnjeg Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 11

KO
kolovoz
19:37 16.07.2011.

za izazivanje pozara predvidjena je kazna ali dali postoji uopce adekvatna kazna za stetu ovakvih razmjera

OB
-obrisani-
21:07 16.07.2011.

A sada pokušajte za ubuduće uložiti od zarade dio za preventivu i pristupne putove radi lakšeg gašenja

TM
tesla moj ponos
11:34 17.07.2011.

Moglo bi od ovoga nastati skupo građevinsko zemljište ! Blago vlasnicima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije