NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN ZA SEDAM RAZBOJSTVA

Vatrogasac osuđen na pet i pol godina, a na sudu se branio: Nakon nesreće dotaknuo sam dno dna, nisam mogao raditi

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
10.09.2024.
u 10:59

Prema nalazu vještaka psihijatra Teo K. je bio bitno smanjeno ubrojiv što mu je cijenjeno olakotnim, kao i to što je neosuđivan, otac dvoje maloljetne djece... Otegotnim mu je cijenjena brojnost kaznih djela, bezobzirnost, drskost...

- Stani pucat ću! - povikao je 21. veljače 2024. u 19.50, Teo K. (34), nakon što je maskiran kapuljačom i maramom, te naoružan pištoljem upao u trgovinu Studenca u Kaštel Starom iz koje je odnio 100 eura. Nakon što je ukrao novac i istrčao iz trgovine, za njim je potrčao jedan građanin, u kojeg je Teo K. uperio pištolj te zaprijetio da će pucati u njega. Građanin ga je htio uhvatiti, no nakon što mu je Teo K. zaprijetio pištoljem, je odustao. Trgovine Studenca očito su bile "drage" Teu K. jer je 17. veljače u 19.53 upao i u trgovinu na Vranjičkom putu u Splitu. I tada je bio maskiran kapuljačom i potkapom i naoružan pištoljem.

- Daj mi pare! - zaprijetio je trgovkinji.

- Nećeš me valjda ubiti zbog 200 eura? - u strahu ga je pitala preplašena trgovkinja.

- Neću te ubiti nego ću ti razbiti glavu pištoljem! - zaprijetio joj je Teo K. te ju je dopratio do blagajne iz koje je potom uzeo 660 eura prije no što je pobjegao. Na sličan način je orobio i benzinsku postaju Lukoila u Solinskoj ulici u Splitu 20. veljače u 5.15. Tada je upao u pumpu, maskiran i naoružan te je povikao:

- Ovo je pljačka! Vadi pare! 

VEZANI ČLANCI:

Nakon toga je iz blagajne uzeo 300 eura i pobjegao. Navedeno su tri, od ukupno sedam razbojstva za koje se Teo K. teretio, a osim navedenog mete su mu još bile trgovina Auro Domusa, još jedna pumpa, trgovina i kiosk. Sva razbojstva počinio je naoružan i maskiran, te prijeteći oružjem zbog čega je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od pet i pol godina zatvora. Pojedinačna kazna za svako razbojstva bila je tri godine. Izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječena jer mu je dijagnosticirana depresija i patološka ovisnost o kocki.

Teo K., koji je inače po zanimanju vatrogasac, u cijelosti je priznao sve što mu se optužnicom stavljalo na teret, te je kazao da se kaje i da mu je žao zbog toga što je napravio. U obrani je i pojasnio zašto je sve to učinio. - U jednom trenutku svog života dotaknuo sam dno. Kada sam se jednom prigodom vraćao s posla, imao sam nesreću i bio sam ozlijeđen opasno po život. Dok sam bio na bolovanju, nisam mogao raditi, plaća mi je bila umanjena i financijski nisam mogao pridonositi egzistenciji moje obitelji. Supruga i ja imali smo kredit kojeg smo uzeli prije nesreće, a poslije moje nesreće nismo ga mogli plaćati. Htio sam popraviti lošu financijsku situaciju moje obitelji. Nisam mogao raditi pa sam počeo kockati i kako to kada je kocka u pitanju uvijek biva, nisam uspio zaraditi već sam se sve više zaduživao i propadao. Počeo sam pljačkati kada više nisam vidio izlaz iz svega toga. - branio se Teo K. Kazao je i da bi htio vratiti vrijeme natrag da mu tada ne bi kako je kazao, "palo na pamet činiti ovako glupe i  neprimjerene stvari".

- Jednog dana želim se iskreno ispričati svim osobama kojima sam prouzročio patnju svojim djelima. Spreman sam nadoknaditi svu štetu i vratiti sav novac koji sam uzeo. Financijska situacija mi je izuzetno loša, živim u kući svog oca, a kredit koji sam uzeo da bi financirao rekonstrukcije kuće nisam mogao otplaćivati pa je pokrenut ovršni postupak. Srećom u pomoć mi je priskočio otac, pa je ovršni postupak prekinut. Na poslije sam dobio izvanredni otkaz - kazao je u obrani Teo K. Prema nalazu vještaka psihijatra Teo K. je bio bitno smanjeno ubrojiv što mu je cijenjeno olakotnim, kao i to što je neosuđivan, otac dvoje maloljetne djece... Otegotnim mu je cijenjena brojnost kaznih djela, bezobzirnost, drskost...

 

GALERIJA Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...
Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
1/22
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ljutapizza
ljutapizza
19:49 10.09.2024.

Kockari uvijek imaju opravdanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije