Požar

Vatrogasci pod eksplozijama bombi i streljiva gasili kuću

požar (1)
Foto: Maja Šantoši/PIXSELL
1/6
05.09.2010.
u 09:48

Sumnja se da je vlasnik, koji lani preminuo, na tavanu ostavio opasne uspomene iz Domovinskog rata

VIROVITICA - U subotu oko 23 sata na obiteljskoj kući pokojnog Z.G. u mjestu Cabuna iznenada je planuo požar koji se vrlo brzo proširio na gospodarski objekt, a potom je iz pravca zapaljenih objekata odjeknula jedna, pa, kako kažu mještani, još nekoliko eksplozija. Na požarište su ubrzo stigli suhopoljski vatrogasci.

– Počeli smo s gašenjem, ali kako smo i mi čuli dvije eksplozije, poput ručnih bombi, a iz zapaljene kuće čuli su se i pucnji, jer je vjerojatno u požaru eksplodirala i municija koja se našla na visokoj temperaturi. Po nalogu policije morali smo se povući, te s daljine sprečavati daljnje širenje požara i gasiti vatru koliko se može, kaže vatrogasni zapovjednik Mirko Solar.

Vatrogasci i policija cijeli su noć dežurali na požarištu, a tek u jutarnjim satima, nakon što je mjesto požara pregledao policijski pirotehničar, vatrogasci su iz blizine, uz pogibeljnu opasnost, gasili i za sat vremena u potpunosti sanirali požarište. Policijskim istraživanjem utvrdit će se uzrok požara i uzrok eksplozija od kojih, na sreću, nije bilo ozljeđenih osoba. Sumnja se da je vlasnik obiteljske kuće, koji je lani preminuo, pa je kuća ostala bez stanara, iz Domovinskog rata na tavanu kuće zadržao minsko-eksplozivna sredstva i streljivo čije su eksplozije noćas i uznemirile stanovnike sela Cabuna i prolaznike na držanoj cesti D2.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
14:15 05.09.2010.

Vatrogasci pod eksplozijama bombi i streljiva gasili kuću , budale mogli izginuti ! To nebi ni priznati hrvati ( heroji - do pravomočnih presuda ) radili !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije