IMALI PUNE RUKE POSLA

Vatrogasci u Samoboru našali tijelo žene (71) nakon što su ugasili požar, u stanu na Trešnjevci eksplodirao plinski bojler

Vatrogasna vozila i oprema DVD-a Vodice
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
17.10.2024.
u 12:28

Požar u Samoboru i eksplozija bojlera u Zagrebu vatrogascima zadali puno posla. Smrtno stradala jedna osoba

Žena (71) poginula je u požaru koji je, iz za sada neutvrđenog razloga, izbio 16. listopada oko 21 sat u stanu u Ulici Bogumila Tonija u Samoboru. Kako je priopćila zagrebačka policija, stan je u vlasništvu dvoje 72-godišnjaka, a koristila ga je 71-godišnjakinja. Njezino tijelo nađeno je u stanu nakon što su vatrogasci ugasili požar. Na njezinom tijelu nisu nađeni tragovi koji bi upućivali da je njezina smrt posljedica kaznenog djela. Očevidom se treba utvrditi uzrok požara, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi obdukcije. 

Zagrebačka policija izvijestila je i o eksploziji bojlera koja se dogodila 16. listopada oko 18 sati u stanu u II Zagorskoj ulici na Trešnjevci. Plinski bojler je eksplodirao u kupaonici 73-godišnjakinje, a u eksploziji je oštećen i dimnjak u stanu na trećem katu u vlasništvu 82-godišnjakinje. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a očevid bi se trebao obaviti tijekom dana. 

Policija ponovo podsjeća građane na opasnost koja prijeti početkom sezone grijanja te navode da se kuhinje, kupaonice i kotlovnice u kojima se koriste razna plinska trošila ili peći za grijanje trebaju redovito prozračivati. Građane se savjetuje da ne zaključavaju kupaonice u kojima se koristi plinski bojler kada se tuširaju, kako bi im se u slučaju nesreće mogla pružiti pomoć. Nadalje, iz policije poručuju da se obavezno jednom godišnje treba angažirati ovlašteni dimnjačar za pregled dimnjaka, a da se instalacija bojlera, peći, štednjaka i tome slično prepusti  isključivo ovlaštenim stručnjacima. Savjetuje se i da se stara atmosferska plinska trošila zamijene novim kondenzacijskim jer su sigurnija za uporabu te da se redovito serviraju kućanski aparati.

POVEZANI ČLANCI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije