do 31. ožujka

Umirovljenici, pozor! HZMO ima važnu obavijest za dio korisnika, provjerite jeste li među njima

umirovljenici
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
06.03.2024.
u 11:15

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, kako navodi HZMO, na kućne adrese poslane su 22. veljače tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) uputio je obavijest o potvrdama o životu za 2024. godinu korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini. "Obavještavamo korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u Bosni i Hercegovini kojima se mirovina iz hrvatskog mirovinskog osiguranja isplaćuje u Bosni i Hercegovini da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina. Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu", ističe HZMO. 

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, kako u nastavku navodi HZMO, na kućne adrese poslane su 22. veljače tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu. Korisnici, kako se pojašnjava, trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2024. godine. 

"Ujedno podsjećamo korisnike mirovine s prebivalištem/boravištem u Bosni i Hercegovini, kojima se mirovina iz hrvatskog mirovinskog osiguranja isplaćuje u Republici Hrvatskoj na bankovne račune otvorene u Republici Hrvatskoj, da radi redovite isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja dostave popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2024.", ustvrdio je HZMO. Tiskanice se mogu preuzeti ovdje.

FOTO/VIDEO Ovo je obnovljena zgrada u Karlovcu: Pucaju joj zidovi

umirovljenici
1/32
Ključne riječi

Komentara 1

VI
virinvanizaćoška
12:01 06.03.2024.

A za one u Srbiji sve znamo? Zemljo, otvori se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije