VELIKA AKCIJA

Već danima se traži djevojčica Narin (8) nestala u Turskoj: Priveden je njezin brat, a potom i ujak

Armed man takes P&G factory staff hostage in Gebze
Foto: DILARA SENKAYA/REUTERS/Ilustracija
02.09.2024.
u 09:56

Otkriveno je kako je ujak izbrisao sve zapise telefonskih poziva i poruka nakon Narinina nestanka

Djevojčica Narin Güran (8) nestala je 21. kolovoza u turskoj u pokrajini Diyarbakır. Nakon što se poslijepodne nije vratila kući s tečaja Kur'ana, njezina je obitelj pokrenula potragu. U sklopu istrage koja je u tijeku, 18-godišnji brat E.G. pritvoren je nakon što su mu na ruci pronađeni tragovi ugriza. Međutim, pušten je nakon što forenzička analiza u Istanbulu nije potvrdila je li mu tragove nanijela djevojčica.

Snage sigurnosti privele su i ujaka nestale djevojčice. Naime, otkriveno je kako je u njegovom automobilu pronađen uzorak koji odgovara DNK uzorku nestale djevojčice. Ovo otkriće označilo je najkonkretniji dokaz do sada iznijet u javnost u istrazi koja već danima plijeni pozornost zemlje, piše Hürriyet Daily News

TGRT Haber navodi kako je otkriveno kako je ujak izbrisao sve zapise telefonskih poziva i poruka nakon Narinina nestanka. Utvrđeno je da je koristio posebnu aplikaciju za brisanje svih zapisa.

U potrazi za djevojčicom pretražuju se različita područja, uključujući polja. Uz to, prikupljaju se odjeća te drugi dokazi koji su poslani Institutu za sudsku medicinu u Diyarbakıru na daljnju analizu. U međuvremenu, duboki utjecaj incidenta potaknuo je mnoge obitelji da u svoje domove postave sigurnosne kamere.

Do sada su ispitani brojni vozači koji su prolazili cestom u satima kada je Narin nestala. Pretresane su kuće u susjedstvu i vozila koja su ulazila u selo. Također, uzete su izjave od oko 130 osoba.

 

GALERIJA Ulice Izraela u kaosu, Netanyahu pred sve većim pritiskom zaprijetio: 'Poravnat ćemo račune'
Armed man takes P&G factory staff hostage in Gebze
1/52
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije