RATNA ZONA

Večernji doznaje: 150 Hrvata se nalazi u Libanonu, njih šest zatražilo pomoć

Cross-border hostilities between Hezbollah and Israel
Foto: JIM URQUHART/REUTERS
1/23
02.10.2024.
u 15:22

S hrvatskim državljanima je u kontaktu nadležno hrvatsko Veleposlanstvo u Kairu, koje nerezidencijalno pokriva tu zemlju.

Oko 150 državljana Republike Hrvatske boravi na području Libanona, a do jučer je njih šestero zatražilo pomoć oko bržeg napuštanja te države, kažu nam iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.  Dodatni zahtjevi za pružanjem konzularne pomoći hrvatskim državljanima s područja Libanona više nisu zaprimljeni. S hrvatskim državljanima je u kontaktu nadležno hrvatsko Veleposlanstvo u Kairu, koje nerezidencijalno pokriva tu zemlju.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova još je ranije pozvalo sve hrvatske državljane u Libanonu da zbog pogoršanja situacije u regiji napuste tu zemlju a one koji planiraju putovati da odustanu od putovanja. Veliki broj državljana RH koji se nalaze u Libanonu imaju dvojno državljanstvo.

Rat na Bliskom Istoku iz minute u minutu pratite OVDJE

FOTO Izrael počeo s kopnenom operacijom u Libanonu

Cross-border hostilities between Hezbollah and Israel
1/6

Ključne riječi

Komentara 5

DE
degola
17:43 02.10.2024.

sta nije valjda dezerter opet spustio gace briselu da pokupi koliko stotina migranata ?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:33 02.10.2024.

U Libanonu zivi 40% krscana, ova podrska napadu na Libanon samo pokazuje da jos postoji puno Hrvata koji su idoktrinirani i da su posljedice zivota u komunistickoj Jugoslaviji neizljecive. Nikad se nece vratiti Kristu.

PV
prcko.vita
16:51 02.10.2024.

Uopće nije bitan broj Hrvate u Libanon, tamo je sigurno, puno je bitnije koliko Hrvate ima u Izrael, jer tamo će uskoro Iran sa svojim suradnicima sprovesti specijalne operacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije