Uskrs je razdoblje puno simboličnog značenja, vrijeme kad se poštuju stari običaji, ali i pripremaju ukusna tradicionalna jela. To je blagdan koji simbolizira obnovu života pa ga kršćani diljem svijeta drže za najsvetije doba godine. Za Uskrs se okupljaju obitelj i prijatelji, a centar okupljanja blagdanski je stol prepun omiljene uskrsne hrane.
Večernjakova Uskrsna kuharica bit će vam velika pomoć u planiranju blagdanske gozbe. U njoj ćete naći hrvatska tradicionalna te jela iz cijeloga svijeta. Saznajte kojim jelima hrvatske regije, ali i svijet, slavi Uskrs. Pazeći na simboliku, kuharica sadrži 33 recepta za 33 Isusove godine. Tu su recepti za ukusne istarske jajarice, vodičku karitu, gacku pogaču, pazinski cukerančić, vezamsko nadelo, bračku šoškicu, poljsku tortu u obliku janjeta, talijansku pastieru napoletanu, argentinski locro, meksičku capirotadu i mnogi drugi. Uz recepte, pročitajte i članak o različitim tehnikama ukrašavanja pisanica.
Uskrsna kuharica pomoći će vam da Uskrs učinite nezaboravnim događajem, a ukusna jela poželjet ćete pripremati tijekom cijele godine. Potražite kuharicu u utorak 16. travnja uz Večernji list i na najukusniji način proslavite Uskrs.