britanski veleposlanik

Ian Cliff: Velika Britanija želi ostati u Europskoj uniji

25.2.2016.,Zagreb -  Ian Cliff, veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
26.02.2016.
u 23:00

Veleposlanik V. Britanije Ian Cliff ponovio je stav vlade koja se zalaže za ostanak u EU u skladu s dogovorom napomenuvši kako nitko unutar UK ne može sa sigurnošću reći koji će učinak imati eventualni izlazak

Za Ujedinjenu Kraljevinu i za EU bolje je da građani na referendumu u lipnju glasaju za ostanak u Uniji. Složili su se to sudionici jučerašnjeg diskusije u organizaciji Europskog parlamenta u Zagrebu. Referendum je rizičan te bi gubitak Britanije bio gubitak za EU, istaknuo je Andrej Plenković (HDZ – EPP) kazavši da pučani preferiraju govoriti o “Bremainu” (ostanku u EU). SDP-ovac Tonino Picula istaknuo je da bi izlaskom iz EU Ujedinjena Kraljevina izgubila ulogu u pregovorima oko TTIP-a.

Veleposlanik V. Britanije Ian Cliff ponovio je stav vlade koja se zalaže za ostanak u EU u skladu s dogovorom napomenuvši kako nitko unutar UK ne može sa sigurnošću reći koji će učinak imati eventualni izlazak, dok je Paul Suchar, predstavnik Britanskog poslovnog centra, ustvrdio kako je evidentno da bi izlazak utjecao na investicije jer bi poslovi patili zbog gubitka mobilnosti i slobode kretanja. 

>> Vjerujem da u Hrvatskoj imamo saveznika za reformu EU. I Milanović i Karamarko skloni su podržati naše prijedloge

Komentara 8

I1
ing-12345
08:39 27.02.2016.

Veleposlanik iznosi stav vlade. No što misle građani Velike Britanije vidjeti ćemo nakon referendum u 6 mjesecu ove godine. No ako je suditi prema imenima podržavatelja izlaska V.Britanije iz EU potbijediti će ocija izlaska. Osbno smatram da bi to bilo dobro za EU jer bi konačno prestalo britansko ucjenjivanje EU a nakon toga treba V.Briitaniju potpuno ekonomski i financijski izolirati od EU.

AA
aabbcc
15:37 27.02.2016.

Neka izglasaju zakon da politicari mogu ostati u EU bez ograniceja.

UN
unbekant
08:48 27.02.2016.

Britanija zeli sigurno da ostane u EU,ali njeni gradjani tako ne misle,a ako izadju iz EU-a,i EU ce sigurno da se raspadne za par godina,jer Cesi,Talijani,Grci.....samo cekaju bilo ciji izlazak i oni se odmah pakuju,jer EU vise tako reci i ne postoji kao cjelina ili zajednica,pogledajte samo kako se neke drzave u toj zajednici ogradjuju bodljikavom zicom,dajuc do znanja,da oni ne pripadaju civilizacijskom svjetu,da oni jos nisu izasli iz `45,bravo za nasu proslu i sadasnju vladu,samo nemojte se zicom ogradjivati,to su vrlo ruzne metode i podsjecaju na davna mracna vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije