Policija im omela planove

Velika akcija na Jadranu, uhićene ubojice iz zloglasnih kriminalnih klanova: 'Planirali su likvidacije'

Ilustracija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
08.07.2024.
u 15:21

Pripadnici kavačkog i suprotnog škaljarskog klana navodno su namjeravali izvršiti likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenska policija pomrsila planove.

Na području općine Piran u Sloveniji provedena je opsežnija policijska akcija u kojoj su uhićene tri osobe. Morali su upotrijebiti sredstva prisile, a jedna je osoba ozlijeđena. Policija je uhitila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog organiziranog kriminala, prema portalu 24ur. Pripadnici kavačkog i suprotnog škaljarskog klana navodno su namjeravali izvršiti likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenska policija pomrsila planove.

"U interesu istrage i zaštite osobnih podataka možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža provela mjere u sklopu istrage oz. kazneno djelo po službenoj dužnosti u režiji nadležnog državnog odvjetništva", odgovorili su portalu 24ur iz PU Ljubljana. Kako javljaju Primorske novice, policija je zatvorila Belokrišku cestu, a na terenu je nekoliko kriminalista u civilu. 

Foto: Google Maps

Državno tužiteljstvo u Ljubljani dodalo je da su slobode lišene tri osobe, nad kojima su primijenjena sredstva prisile, a jednoj je osobi tijekom postupka bila potrebna liječnička pomoć zbog lakših ozljeda. "Pritom jamčimo da prilikom uhićenja nije bilo uporabe vatrenog oružja te da nije bila ugrožena sigurnost drugih osoba niti da je itko drugi ozlijeđen", pojasnili su. "Ostale detalje ne možemo objašnjavati zbog interesa istrage koja je u tijeku", dodali su. 

Prema informacijama slovenskih portala, policija je uhitila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog organiziranog kriminala iz Crne Gore, i to pripadnike kavačkog klana, koji su nekoliko dana neprijavljeni boravili u Portorožu. Riječ je o D. Đ. i S. B., koji se sumnjiče da su u siječnju 2023. u Ljubljani likvidirali jednu osobu te mnoge druge pripadnike suprotstavljenog škaljarskog klana u Crnoj Gori. Treći uhićeni vjerojatno je njihov pomagač na području Slovenije, no policija nije potvrdila te navode.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Vruće vam je? Amerikanci se prže na 47 °C, a kod njih je izmjerena i najviša temperatura ikad zabilježena

Ilustracija
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije