VATRA BUKNULA U MARINI

Ogroman požar u Medulinu 'progutao' 22 brodice, nastala milijunska šteta: 'Probudila me eksplozija'

Medulin: Požar na brodovima u marini.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/21
15.05.2024.
u 10:40

Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom. Prema neslužbenim informacijama, štete prouzročene ovim požarom kreću se u stotinama tisuća eura.

U velikom požaru koji je rano jutros buknuo u marini u Medulinu izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu nitko nije stradao, izvijestili su u srijedu ujutro iz pulske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) i istarske policije. 

"Ono najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira, a čim se uspostave sigurnosni uvjeti, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu", izjavila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Policija je dojavu o požaru u medulinskoj marini zaprimila u 3:55, ponovila je. U gašenju požara u marini u Medulinu sudjelovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

"Po dolasku na mjesto događaja pristupilo se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih, a tijekom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila te je ugašen požar na njima", izvijestili su iz pulske JVP, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

VEZANI ČLANCI:

Ravnateljstvo Civilne zaštite RH na facebooku je objavilo da se, "prema zaprimljenim informacijama, dim s požarišta širi u smjeru mora te nema opasnosti od požara za okolne objekte". Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom. Prema neslužbenim informacijama, štete prouzročene ovim požarom kreću se u stotinama tisuća eura.

O svemu se putem Facebooka oglasio pulski novinar i ronioc Mladen Kolenko. "Jutros oko 5 sati probudila me eksplozija. Prvo sam pomislio da nije nešto puklo kod mene, no ni par minuta kasnije čula se i druga eksplozija, ali manjeg intenziteta. Onako bunovan digao sam se iz kreveta i s balkona vidio crni gusti dim, koji se protezao od ulaza u autokamp Medulin sve do Premanture, Pomera i dalje", piše.

"Po svemu sudeći, ili je eksplodirala neka plinska boca ili rezervoar na nekoj brodici u blizini. Premda se nisu čule sirene, vidjelo se da su vatrogasci na terenu u obuzdavanju vatre. Gdje, što i zašto je eksplodiralo i zapalilo se kad autokampa Medulin i lučice, zasad se još ne zna. No, profesionalni vatrogasci još gase, a više ću saznati kasnije”, kaže Kolenko.

FOTO Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Medulin: Požar na brodovima u marini.
1/18

Komentara 3

PO
poluprovokator
07:17 15.05.2024.

Ne stavljati Li-ion akumulatore u plovila/vozila. Šteta i rizik su veliki.

SK
SkvikiZg
11:39 15.05.2024.

Mene fascinira činjenica da se uvijek kod nas pojavljaju požari za vrijeme bure.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije