Reakcije s društvenih mreža

Vesna Pusić: Imamo mandatara, ali i situaciju u kojoj je Božo ukrao Božić

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.12.2015.
u 21:20

U ovom trenutku imamo mandatara koji nema nikakvu poveznicu s ovim izborima, napisala je Pusić na svom Facebook profilu. Njegovim izborom za mandatara nisu oduševljeni ni Jadranka Kosor, Aleksandra Kolarić i Živi zid

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povjerila mandat za sastavljanje vlade nestranačkom kandidatu Tihomiru Oreškoviću na društvenim mrežama osvanuli su brojni komentari vezani uz novog mandatara.

-U ovom trenutku imamo mandatara, ja sam ga imala prilike upoznati, čini mi se pristojan, ali nema nikakvu poveznicu s ovim izborima, građani ga nisu izabrali. Imamo situaciju koju imamo i Božu koji je ukrao Božić!- napisala je Vesna Pusić na svom Facebook profilu.

U ovom trenutku imamo mandatara, ja sam ga imala prilike upoznati, čini mi se pristojan, ali nema nikakvu poveznicu s...

Posted by Vesna Pusić on 23. prosinca 2015

Odabirom mandatara nije oduševljena ni Jadranka Kosor koja je neposredno nakon obraćanja predsjednice na svom Twitteru napisala 'Ajme majko!' da bi nekoliko trenutaka kasnije napisala 'Do bi ve nom!' aludirajući na Oreškovićev izgovor hrvatskog jezika.

Novog mandatara prokomentirao je i Živi zid. -Imamo premijera koji ni hrvatski jezik ne govori tečno. Tuga i jad- stoji na Twitteru u objavi Živog zida dok su na njihovoj Facebook stranici stoji: 'Kada vidite da novog premijera slave Mudrinić, Roglić, Todorić i ekipa, jasno je da je ovo sumrak demokracije u kojoj je Hrvatska službeno postala kolonija.'

Kada vidite da novog premijera slave Mudrinić, Roglić, Todorić i ekipa, jasno je da je ovo sumrak demokracije u kojoj je Hrvatska službeno postala kolonija.

Posted by Živi zid on 23. prosinca 2015

Na Oreškovićev prvi javni nastup kod predsjednice osvrnula se i Aleksandra Kolarić.- Mandatar ne govori tečno hrvatski. Za druge ocjene bumo malo pričekali- napisala je komunikacijska stručnjakinja na svom Twitteru.

Jezik Tihomira Oreškovića nisu ostao nezamijećen ni stranim agencijama. Slovenska agencija STA tako, između ostalog, navodi da je Orešković 'nestranački čovjek bez političkog iskustva koji loše vlada hrvatskim jezikom'.

>>Mandatar Orešković ima jaki engleski naglasak. Očito će biti zanimljivih situacija

>>Tko je Tihomir Orešković, kandidat Mosta i Domoljubne koalicije za mandatara

Komentara 220

BU
Bulaba
21:40 23.12.2015.

Od nove vlade očekujemo da povuče kandidaturu za glavnog tajnika UN-a za ovu neobrazovanu, nekulturnu i nepristojnu opajdaru koja u javnosti grize nokte i to onda jede i koja se stalno češe kao da ima buhe. Nije nam potrebno to sramoćenje.

DU
Deleted user
21:37 23.12.2015.

tko bi rek'o lani da će Božić slavit partizani

AN
anihani
21:40 23.12.2015.

meni nije ukrao Bozic ,,naprotiv ,najvece Bozicni dar mi je darovao ,,a uz to ni tebe netrebam vise trpiti mojo sreci nema kraja ..jupiiiiiiiiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije