KANADERI NA TERENU

FOTO/VIDEO Vatrena stihija na Viru pod kontrolom, načelnik: Nije se moglo disati. Sumnjamo da je požar podmetnut

Foto: Vatrogasci 193
1/3
22.08.2024.
u 15:30

Na požarištu su trenutno vatrogasci lokalnih DVD-ova, te dva kanadera.

Na otoku Viru, u blizini plaže Brdonja, poslijepodne je izbio požar koji je zahvatio borovu šumu na otvorenom prostoru. Na požarišu su trenutno javne vatrogasne postrojbe, lokalni DVD-ovi te dva kanadera. "Na terenu su prisutni vatrogasci i kanaderi kako bi se požar stavio pod kontrolu i spriječila daljnja šteta," izjavio je Matej Rudić, zapovjednik županijskog zadarskog JVP-a za Večernji list. 

ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Viru u 13:25 sati. Zatražena su dva protupožarna zrakoplova Canadair, a na intervenciji gašenja angažirani su vatrogasci iz DVD "Škropac-Vrsi", redovna dislokacija Nin, DVD Bandira-Vir, DVD "Pljusak" Nin, Privlaka i JVP Zadar.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić kazao je kako je požar došao do kuća, blizu plaže Brdonja, no kako su vatrogasci raspoređeni po objektima u njihovoj obrani te se vjeruje da će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu.

- U blizini požarišta se nije se moglo disati. Vatra je došla u neposrednu blizinu apartmana i objekti su koliko vidim obranjeni. Pozivamo policiju da istraži je li požar podmetnut jer tu je velika borova šuma i mi sumnjamo da je podmetnut  - rekao je za Večernji list Marino Radović o drami na Viru načelnik općine Vir i zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji.

U 15 sati požar je, kako doznajemo, lokaliziran. - Ostali su vatrogasci iz DVD Vir nadzirati zgarište - istakao je načelnik Radović.

Ključne riječi

Komentara 6

PA
pavlov
16:41 22.08.2024.

Sad će biti mjesta za nove zgradice sa apartmanima, Ionako je tog u Viru premalo...

PR
prajdali100
16:05 22.08.2024.

Nema sumnje da je većina požara podmetnuta.Te teroriste treba osuditi na dugogodišnje zatvorske kazne.Nađite tog tipa.

MO
MorskiVuk53
16:00 22.08.2024.

bolesni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije