BORBA ZA SVAKI OBJEKT

VIDEO Dramatična snimka povlačenja u Bahmutu: Rusi okupirali zgradu, Ukrajinci skakali s prvog kata

Telegram/RVvoenkory
09.05.2023.
u 11:24

U popratnom kontekstu na ukrajinskim kanalima na Telegramu stoji kako snimka prikazuje izvlačenje ukrajinskih vojnika s prvog kata višestambene zgrade u koju su prodrli ruski vojnici

Unatoč tome što je šef Wagnera Jevgenij Prigožin najavio kako će sutra, 10. svibnja, Wagner napustiti Bakhmut te predati tu liniju fronte ruskim jedinicama i čečenskim dobrovoljcima, u tome gradu traju i dalje žestoki sukobi. Ukrajinska vojska nakon mjeseci žestokih borbi povukla se u zapadne dijelove grada gdje traju borbe za svaku zgradu, što pokazuje i najnovija snimka s ukrajinskog drona.

U popratnom kontekstu na ukrajinskim kanalima na Telegramu stoji kako snimka prikazuje izvlačenje ukrajinskih vojnika s prvog kata višestambene zgrade u koju su prodrli ruski vojnici. U trenutku izvlačenja Rusi su okupirali drugi i treći kat zgrade dok se Ukrajinci, uz podršku suboraca, izvlače s prvog kata zgrade te prelaze u susjedne zgrade.

Bahmut je postao poprište najveće bitke u ovom ratu, a u tome gradu svaki dan ginu na stotine vojnika. Prigožin je prošli tjedan, snimajući se pokraj mrtvih tijela Wagnerovaca, požalio se kako od ruskog zapovjedništva ne dobiva dovoljno streljiva te je najavio povlačenje Wagnera od 10. svibnja. Iako je kasnije na svom kanalu prenio kako je streljivo počelo stizati, nema još informacija da je odustao od najavljenog povlačenja. 

 

Komentara 46

Avatar mrkyyy
mrkyyy
14:41 09.05.2023.

Nevjerojatno je koliko su Ukrajinci neuspješni u povlačenju iz Bahmuta... Već 7 mjeseci se povlače i nikako im ne uspjeva

AL
alen2601
15:05 09.05.2023.

nek me netko prosvijetli, na koju foru su Rusi okupirali drugi i treći kat ako su ovi bili na prvom? :)

AM
amorphius
14:23 09.05.2023.

kako izgleda ovo u bahmutu je bila finta wagnerovaca da nemaju oružje i da se povlače a tako i zapadni mediji pišu samo da ukrajinci misle "to je to" gotovi su da bi ih navukli. što više je riječ o tome da se wagnerovi spajaju sa kadirovcima. nije dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije