MNOGI IŠLI TAMO GLASATI

VIDEO Incident u Beogradu: Promatrači došli provjeriti sumnjivo biračko mjesto, zaštitari ih izbacili

Twitter
Autori: vecernji.hr, Hina
17.12.2023.
u 19:10

Tijekom izbornog dana s više biračkih mjesta stigle su pritužbe na brojne nepravilnosti, među ostalim o pokušajima kupnje ili kupnji glasova plaćanjem biračima

Prijevremeni izbori u Srbiji protječu u nedjelju uz nešto veći odziv birača u Beogradu nego u travnju 2022., pokazuju podaci Republičkog izbornog povjerenstva i neovisnih promatrača, dok s terena stižu brojne potvrde da glasanje diljem zemlje prate brojni incidenti i nepravilnosti.

Tijekom izbornog dana s više biračkih mjesta stigle su pritužbe na brojne nepravilnosti, među ostalim o pokušajima kupnje ili kupnji glasova plaćanjem biračima, skupno dovođenje glasača na birališta, zajedničko glasanje svih članova obitelji, vođenje paralelne evidencije o biračima i glasanju, izostanak provjere identiteta po biračkom popisu.

Beogradski N1 javio je u nedjelju i o skupnom dovoženju birača autobusima s područja BiH, iz entiteta Republike Srpske na glasanje u Beograd. Veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je danas ispred Štark Arene u Beogradu, javila je TV N1. Putnici iz autobusa tvrde da se u Areni nalaze birački spiskovi te da ih dežurni, pošto pronađu njihova imena, usmjeravaju gdje trebaju glasati.  Na pitanje zašto baš tu glasaju, a ne u mjestu prebivališta, jedan od putnika odgovorio je da ne zna. "Nešto možemo tamo, nešto mora ovdje", rekao je.

N1 prenosi i informacije s društvenih mreža u Srbiji kako su članovi srpske Republičke izborne komisije izbačeni iz beogradske Arene kada su htjeli provjeriti navode da se u njoj nalazi ilegalno biračko mjesto. Zaštitari su ih izgurali s ulaza u zgradu i zabranili im ulazak.  Članovi RIK-a svađali su se sa zaštitarom, zahtijevali su da im se omogući ulazak u dvoranu, ali im je to odbijemo.  Snimka te situacije širi se društvenim mrežama po Srbiji. 

Srbija danas glasa na prijevremenim parlamentarnim izborima, bira zastupnike Skupštine Vojvodine te vijećnike u 65 gradova i općina, uključujući Beograd, a birališta su otvorena u sedam sati i zatvaraju se večeras u 20:00.

VIDEO Prizor iz Srbije o kojem svi pričaju

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
19:42 17.12.2023.

Turska posla.

CH
chemica
19:25 17.12.2023.

Sadam je u Iraku dobijao i 99% glasova bez izvođenja ovakvih kerefeka. Asad i Gadafi također. Makar privid demokracije predstavlja teško prokletstvo za totalitarne režime koji po svaku cijenu pokušavaju steći minimalan izborni legitimitet. S promatračima iz srao donjeck i krim, Venecuele i Sjeverne Koreje...Ja nisam koljač, ja sam...El presidente! 99, 999% građana ove države je tako odlučilo na izborima! Hehehehehe

KU
Kuler
19:24 17.12.2023.

Srpska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije