osveta za ubojstvo civila

VIDEO Izraelci objavili: IDF je izvršio ciljani napad na Bejrut

Foto: REUTERS
1/5
Autori: Danijel Prarad, Hina
30.07.2024.
u 19:56

Prema informacijama iz Libanona pogođeno je sjedište Hezbollahovog Vrhovnog vijeća.

 

Izraelska vojska je priopćila da je provela ciljani udar na Bejrut u utorak, gađajući zapovjednika Hezbolaha za kojeg kaže da je odgovoran za napad na Golanskoj visoravni u kojem je ubijeno 12-ero djece i tinejdžera tijekom vikenda.

Čula se glasna eksplozija i mogao se vidjeti oblak dima iznad južnih predgrađa - uporišta libanonske oružane skupine Hezbolah - oko 19,40 sati po lokalnom vremenu, rekao je Reutersov očevidac. "Izraelske obrambene snage izvršile su ciljani udar na Bejrut, na zapovjednika odgovornog za ubojstvo djece u Majdal Shamsu i ubojstvo brojnih dodatnih izraelskih civila", priopćila je izraelska vojska.

 

>>> VIDEO Izraelski napad na južni Bejrut

Fuad Shukr, viši zapovjednik Hezbollaha i jedan od organizatora bombaških napada na vojarne u Bejrutu 1983., potvrđen je kao meta današnjeg napada na Bejrut. No, još uvijek se ne zna jeli izraelski napad na njega uspio. Ima poginulih, no libanonski izvori tvrde da je Shukr preživio napad. Te informacije se još ne mogu sa sigurnošću provjeriti

Navodi da nije izdala nove upute za civilnu obranu u Izraelu nakon tog udara. Visoki libanonski sigurnosni izvor rekao je da je sudbina zapovjednika nejasna. Libanonska državna novinska agencija rekla je da je Izrael gađao Hezbolahovo Vijeća Šura u bejrutskoj četvrti Haret Hreik. Bejrut je bio danima u očekivanju izraelskog napada u znak odmazde za napad na selo Druza Majdal Shams na Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom. Izrael i Sjedinjene Države za napad su okrivili Hezbolah, koji je odbacio odgovornost.

VEZANI ČLANCI

 

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagabria5
21:02 30.07.2024.

Svaka čast SAD ali brate dojadili su više svima. Gdje god je njesra i kaos tu su oni. Izrael pogrešno misli da će ga ovi dovijeka braniti, kako pametni Izraelci ne vide da se svijet stubokom mijenja i SAD neće više imati vodeću ulogu. Morali bi ići više diplomatski a manje silom jer kad SAD oslabi sve će im se vratiti

UJ
ujko41
21:49 30.07.2024.

taj IDF meni više izgleda kao IOF.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije