UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

VIDEO Izraelska vojska objavila snimke iz Hamasovih tunela: Ovdje su teroristi držali šestero ubijenih taoca

Foto: Twitter/Screenshot
1/5
11.09.2024.
u 09:46

Izraelska vojska već mjesecima pokušava uništiti kilometarske prolaze pod zemljom koji često izbijaju u bolnicama i školama, a najnovije snimke koje je IDF objavio otkrivaju kako su teroristi tamo držali i taoce

Tijela Carmela Gata, Edena Yerushalmija, Hersha Goldberg-Polina, Alexandera Lobanova, Almoga Sarusija i glavnog narednika Orija Danina pronađena su i izvučena jučer, objavila je izraelska vojska na društvenim mrežama, uz fotografije šestero taoca koje je Hamas usmrtio u tunelima ispod Gaze. ''Svi su 7. listopada uzeti kao taoci i ubijeni od strane terorističke organizacije Hamas dok su bili u zatočeništvu u Gazi. IDF i ISA šalju svoju iskrenu sućut obiteljima. Izraelske snage sigurnosti djeluju svim sredstvima kako bi vratile kući sve taoce što je prije moguće'', objavili su. 

Inače, radi se o tunelima koje teroristi Hamasa koriste već neko duže vrijeme za prolazak u Izrael, a putem kojih su uspjeli doći do Izraela 7. listopada prošle godine i izvršiti veliki napad. Izraelska vojska već mjesecima pokušava uništiti te kilometarske prolaze pod zemljom koji često izbijaju u bolnicama i školama, a najnovije snimke koje je IDF objavio otkrivaju kako su teroristi tamo držali i taoce.

>> POZOR: UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

- Prolaz u tunel nalazio se u dječjoj sobi obiteljske kuće, u sobi gdje se nalazio na zidovima Mickey Mouse i Snjeguljica. 20 metara niže ubijeni su taoci iz Izraela - kazao je na snimci glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari, koji je potom pokazao na snimci kako su teroristi uspjeli sakriti prolaz u tunel. 

- Hamas je koristio ljestve kako bi se spustio u tunel, a iznad se nalazio skriveni pod kojeg su samo morali razbiti i izaći na površinu, u dječju sobu - dodao je. Iz IDF-a su potom objasnili kako je tunel ispod zemlje toliko nizak da se u njemu prosječan čovjek ne može ni uspraviti. Oko 120 metara niz tunel nalaze se zatvorena željezna vrata, a iza njih nalazili su se taoci koji su ubijeni.

- Mi sada znamo da je između dvoje i šestero terorista bilo ovdje s taocima. Skupljamo ovdje sve dokaze poput časopisa, punjače za AK-47, Kuran, četke za kosu... Ovdje su bile i žene, ovo je njihova krv. Oni su heroji, ovdje su bili u užasnim uvjetima, gdje nema zraka i gdje ne možeš ni ustati. Bili su ubijeni, no i dalje postoje taoci koji su živi i koji možda žive u istim uvjetima u tunelima Gaze. Moramo napraviti sve što možemo kako bismo ih vratili doma žive. Zašto ubijati nevine ljude? Mlade, žene? Svi su bili na festivalu, a njihov dom bio u Carmelu. Zašto ih ubiti u tunelu, nakon što su preživjeli 11 mjeseci u užasnim uvjetima? Molimo se i mislimo na njih, napravit ćemo sve kako bismo vratili sve taoce - poručio je.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Trgovac
11:37 11.09.2024.

Nisu teroristi nego borci za slobodu koji trpe cionisticki teror od drugog svjetskog rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije