pogodili vatrogasno vozilo

U izraelskom napadu ubijena tri libanonska bolničara: 'Ciljali su zdravstveni tim'

Foto: Reuters
1/4
07.09.2024.
u 21:00

Napad je osuđen kao "očigledan udar" na libanonski državni aparat, što je drugi napad toga tipa na tim za izvanredne situacije u manje od 12 sati.

Tri libanonska bolničara su ubijena, a dva ranjena, od kojih je jedan kritično, u izraelskom napadu dok su gasili požare u gradu Farounu na jugu zemlje, priopćilo je libanonsko ministarstvo zdravstva u subotu. "Izraelske snage ciljale su zdravstveni tim libanonske civilne zaštite u trenutku gašenja požara izazvanih nedavnim izraelskim napadima", navodi se u priopćenju ministarstva, precizirajući da je napad pogodio vatrogasno vozilo.

Napad je osuđen kao "očigledan udar" na libanonski državni aparat, što je drugi napad toga tipa na tim za izvanredne situacije u manje od 12 sati. Izraelska vojska nije odmah komentirala te navode. Intenzitet borbi između Hezbolaha i Izraela u stalnom je porastu, zbog čega su raseljeni deseci tisuća ljudi s obje strane libanonsko-izraelske granice.

Sukob je eruptirao nakon što je Hamas napao Izrael 7. listopada, usmrtivši 1200 ljudi, dok je 200 talaca odvedeno u Pojas Gaze. Otad je Hezbolah uvučen u prekogranične sukobe u južnom Libanonu.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

1/20
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije