NA SVEČANOSTI

VIDEO Kamere snimile neugodan trenutak: Milanović htio pozdraviti Habijana, pogledajte njegovu reakciju

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
23.09.2024.
u 22:49

Habijan je listao po papirima dok je Milanović sjedao na mjesto pokraj njega, a Milanovića nije odmah ni pogledao, iako ga je Milanović čak i potapšao

Danas je obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen tri žene koje su prije 25 godina ubijene na Općinskom sudu u Zagrebu, a na svečanosti je prisustvovao i predsjednik Zoran Milanović. Uoči samog početka svečanosti, kamere Nove TV snimile su jedan neugodan trenutak, kada je predsjednik dolazio na svoje mjesto.

Naime, na svojoj stolici već je do Milanovićevog dolaska sjedio ministar pravosuđa Damir Habijan. Dok je Milanović pozdravljao tamo prisutne, uključujući i predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, čini se kako ga ministar pravosuđa nije ni pokušao pozdraviti.

Habijan je listao po papirima dok je Milanović sjedao na mjesto pokraj njega, a Milanovića nije odmah ni pogledao, iako ga je Milanović čak i potapšao. Tek nakon nekoliko trenutaka ministar je pozdravio predsjednika, na koncu mu kratko pružio i ruku, dok je ministar rada Marin Piletić odmah ustao i pozdravio Milanovića. Snimku ovog susreta možete pogledati OVDJE.

Inače, nacionalni dan  borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na tragične događaje iz rujna 1999. kada su tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene - sutkinja Ljiljana Hvalec, stranka Gordana Oraškić i njena odvjetnica Hajra Prohić dok je teško ozlijeđena sudska službenica Stanka Cvetković.

POVEZANI ČLANCI:

U spomen na njih, kao i za sve žene žrtve nasilja, predsjednik Milanović zapalio je svijeću i položio cvijeće ispred zgrade Općinskog građanskog suda. Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan osudio je bilo kakav oblik nasilja, posebice nad ženama i nasilje u obitelji te ustvrdio da zakonodavni okvir ima odvraćajući učinak, ali je nužno da djeluje sinergijski s onima koji primjenjuju taj zakon.

>> VIDEO Novi iPhone stigao u Hrvatsku: Cijena za mnoge nedostižna, bili smo na prezentaciji

Ključne riječi

Komentara 7

ZR
Ze Roberto u
23:06 23.09.2024.

A tko bi još uopće ovog trebao pozdravljati...

KA
karijes
23:00 23.09.2024.

Najbolje znaju djeca slučajnog kako nježan prema njihovoj mami, a ona jadna nespretna kada suprugu reže tanke šnite crnog kruha te pada niz stube i udara se očima u kvaku.

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
00:33 24.09.2024.

Hehe vrhovni komadant hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije