veliko nevrijeme

VIDEO Kaos u središtu Istre: Ulice poplavljene, u jednom danu pala mjesečna količina kiše

Pula: Kratkotrajno, ali olujno nevrijeme u Puli
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/4
22.07.2024.
u 18:40

Na više snimki može se vidjeti da je promet značajno otežan ako ne i onemogućen na više mjesta u Istri

Kao što su meteorolozi najavili, nakon dugačkog toplinskog vala stigla je promjena vremena koja podrazumijeva nestabilne uvjete uz mogućnost pljuskova i pojačanu naoblaku, no snimke iz Istre pokazuju nešto puno dramatičnije.

Centar najvećeg hrvatskog poluotoka danas poslijepodne pogodilo je snažno nevrijeme kakvo se, prema IstraMetu, moglo vidjeti tek dva do tri puta u posljednjih 15 godina. Ceste su pune vode, automobili se jedva kreću ili pak stoje u nadi da će nevrijeme uskoro prestati.

Na istarskom ipsilonu je zbog velike količine vodi na dijelu ceste nastao ozbiljan zastoj u oba smjera jer vozači pred "jezercem" savjesno smanjuju brzinu kako ne bi nekoga ugrozili.

Prema podacima IstraMeta, u kratkom roku danas je u Pazinu palo više od 60 mm kiše, što je naročito zabrinjavajuće ako se uzme u obzir da je uobičajena prosječna mjesečna vrijednost za taj grad u središtu Istre 67 mm.

GALERIJA Posljedice nevremena u Zagrebu

Pula: Kratkotrajno, ali olujno nevrijeme u Puli
1/78
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar gusjenica
gusjenica
21:02 22.07.2024.

Nisam ga projektirao niti gradio, a sramota me vidjeti da takva cesta, u pustoj i suhoj Istri, ima takvo jezero na kolovozu.

PR
prajdali100
19:54 22.07.2024.

Zato nema prašine.

ZZ
ZZBREGOV
18:46 22.07.2024.

cloudseeding!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije