Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima ih na širem području

VIDEO Na Sjevernom Velebitu kamera uhvatila velikog medvjeda: 'Ne znamo koliko ih je točno'

medo
Nacionalni park Sjeverni Velebit
20.10.2022.
u 15:08

Kada smo prije nekoliko mjeseci objavili snimku mladih medvjeda u igri, neki su se pitali koliki su odrasli medvjedi kada su mladi toliki. Sada imate priliku usporediti veličinu mladih i odraslih medvjeda!" napisali su na svom Facebooku iz NP Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit na svojim Facebook stranicama objavio je snimku odraslog medvjeda. Naime, kako su nam rekli iz NP-a medvjed je snimljen lovačkim kamerama koje se postavljaju na područje Parka. Kako su nedavno objavili male medvjediće kako se igraju, pratioci su bili zainteresirani za to, kako izgleda odrasli medvjed, pa su im iz Nacionalnog parka ostvarili želju.

"Kada smo prije nekoliko mjeseci objavili snimku mladih medvjeda u igri, neki su se pitali koliki su odrasli medvjedi kada su mladi toliki. Sada imate priliku usporediti veličinu mladih i odraslih medvjeda!", napisali su na Facebooku. 

Vedran Katalinić stručni suradnik za promidžbu NP Sjeverni Velebit rekao je za Večernji list da su objavili snimku upravo jer su građani htjeli vidjeti kako izgleda 'veliki' medvjed. 

"Nema ih samo na području Parka, pokrivaju veće područje. Ne znamo koliko ih je točno. Mogućnost da ih sretnete uvijek postoji. Mi ih znamo susresti uglavnom na daljinu. Nismo imali bliskih susreta s medvjedima u Parku. Posjetitelji ih imaju rijetko prilike susresti jer se oni klone tih puteva", kazao je Katalinić. 

U slučaju da i dođe do susreta s medvjedom, treba ostati miran, iako, kažu nam iz NP-a kada su medvjedice s mladuncima, tada su one najopasnije, ali do sada nikada nije bilo nikakvih incidenata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije