Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE TLA

VIDEO Nadzorna kamera snimila trenutak potresa u Trogiru: 'Dobro je protreslo'

Snimka nadzorne kamere
Screenshot/YouTube
27.12.2023.
u 22:03

Prilično jak potres, magnitude 3.8 po Richteru, koji se u srijedu navečer osjetio na splitskom području, imao je epicentar kod otoka Čiova, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba.

Na YouTubeu je objavljena snimka nadzorne kamere u Trogiru u trenutku potresa koji je u četvrtak u 19:56 pogodio područje Splita. Na snimci se primijeti kratka, ali snažna trešnja nadzorne kamere, koja je u tom trenutku bila usmerena prema stepenicama.

Podsjetimo, prilično jak potres, magnitude 3.8 po Richteru, koji se u srijedu navečer osjetio na splitskom području, imao je epicentar kod otoka Čiova, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba. U objavi na internetskim stranicama Služba navodi da je intenzitet potresa u epicentru bio V-VI stupnja EMS ljestvice te da se osjetio na širem području.

Potres s epicentrom kod otoka Čiova zabilježen je i u četvrtak ujutro u 06:31, a bio je magnitude 3 po Richteru i s intenzitetom u epicentru IV stupnja. Prema riječima stanovnika Splita, jutrošnji potres su doživjeli kao prasak u daljini, a večerašnji kao ljuljanje.

Inače, na aplikaciji EMSC-a (Euromediteranski seizmološki centar) više od 800 ljudi prijavilo je da je osjetilo potres.

"Gospe ti, što je ovo bilo", "U samom centru sam, dobro je protreslo i sreća da nije dugo trajalo. Ne ponovilo se više i svejedno znam da noćaš nema spavanja", "Kratak udarac, puno jači nego jutros", "Muški, brz, bez tutnjave, dobro se osjetilo", "Nastavak od jutros, noć će biti zanimljiva", pišu oni koji su osjetili potres. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Ugrina: 'Nadam se da će mi Hrvati pomoći da otplatim kredit'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
23:52 27.12.2023.

Toliko je jak potres da nema nikakve materijalne štete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije