BJEŽAO OD RUŠEVINA

VIDEO Nevjerojatna snimka iz Marakeša: Muškarac jedva izvukao živu glavu

Muškarac bježi od ruševina
Foto: Reuters/Screenshot
1/7
10.09.2023.
u 16:48

Marokanska vlada objavila je u subotu da poduzima mjere kako bi se smanjili razmjeri štete, uključujući pojačavanje potražnih timova, te osiguravanje hrane i vode, šatora i deka ljudima koji su ostali bez domova

Nadzorna kamera zabilježila je nevjerojatan bijeg čovjeka pred ruševinama koje su padale posvuda oko njega za vrijeme potresa koji je u petak kasno navečer pogodio Maroko.

Na snimci iz Marakeša prvo se vidi kako se zgrada počela tresti, a zatim je iza ugla dotrčao muškarac te se nastavio kretati uskom ulicom u smjeru kamere, dok su tik iza njega pucali zidovi i padali komadi terasa i crjepova. 

Stravičan potres magnitude 6.8 po Richteru pogodio je Maroko u petak navečer. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, katastrofa je pogodila više od 300.000 ljudi, 2012 osoba je poginulo a 2059 je ozlijeđeno, dok se za mnogima još traga. Radi se o najgorem potresu u ovoj regiji od 1960. godine.

Marokanska vlada objavila je u subotu da poduzima mjere kako bi se smanjili razmjeri štete, uključujući pojačavanje potražnih timova, te osiguravanje hrane i vode, šatora i deka ljudima koji su ostali bez domova.

Visina materijalne štete koju je razorni potres ostavio za sobom u Marakešu, gradu pod zaštitom UNESCO-a, ali i u planinskim selima koja su još bliže epicentru, tek se treba utvrditi.

Tijek događaja u Maroku iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

VIDEO Dramatične snimke iz zraka: Stotine tisuća osoba pogođeno potresom u Maroku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije