SIGURNO VRAĆENI

VIDEO Obitelj lavova pobjegla iz svojih nastambi u Sydneyu, zoološki vrt objavio snimke

Twitter screenshot
01.12.2022.
u 10:48

Istraga o incidentu je u tijeku, a zoološki vrt navodi da je "neovisni, specijalist forenzički inženjer" provodio detaljan pregled kvara

Zoološki vrt Taronga u australskom Sydneyu objavio je snimke bijega pet lavova iz svojih nastamba prošlog mjeseca. Četiri lavića i jedan odrasli lav uspjeli su se provući pokraj ograde svoje nastambe i nastavili lutati po zoološkom vrtu, dok su odrasla lavica i jedno mladunče ostali u svojoj nastambi.

Nakon što su lavovi pobjegli iz svojih nastambi, zoološki vrt otišao je u lockdown s upozorenjima ''prve razine'', prenosi The Guardian. Zaposlenici i posjetitelji sklonili su se iz otvorenih prostora kako bi ovlašteni djelatnici mogli vratiti lavove u svoje nastambe.

Snimku nadzornih kamera zoološki je vrt danas objavio, a pokazuje lavove koji su se držali ograde nastambe i nakon što su pobjegli. 

''Pet lavova mirno je istraživalo unutar nekoliko metara od svoje nastambe, prije nego što su se aktivno pokušali vratiti ispod ograde dok su ih lavica Maya i čuvari počeli dozivati'', objavio je zoološki vrt u priopćenju.

''Mladunčad i otac Ato pokušali su nekoliko puta ponovno ući u nastambu, a muško mladunče Luzuko prvi je to uspješno učinio. Ubrzo su ga slijedili žensko mladunče Zuri i muško mladunče Khari'', dodali su. 

Istraga o incidentu je u tijeku, a zoološki vrt navodi da je "neovisni, specijalist forenzički inženjer" provodio detaljan pregled kvara ograde i "složenog mrežastog sustava ograde".

Ovo nije prvi put da se dogodio takav incident u Sydneyu - prije tri godine skupina pavijana pobjegla je iz istraživačke ustanove u blizini bolnice Royal Prince Alfred.

>> VIDEO Proglašen 'najneljubazniji' grad na svijetu, po nekim drugim kriterijima je tip-top

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije