Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPARLAMENTARAC PA PREMIJER

VIDEO Od Bruxellesa do Zagreba: Kako se Plenković mijenjao od 2010. do danas

Foto: Zarko Basic/Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.03.2024.
u 10:46

Iako se ranije spominjalo kako se ''zagrijava'' njegova stolica za funkciju u Komisiji, možda čak i na njezinu čelu, Plenković će 17. travnja pokušati uloviti još jedan mandat na čelu hrvatske Vlade

Kako se Andrej Plenković mijenjao kroz godine, još iz doba njegova mandata kad je bio zastupnik u Saboru, prikazao je Pixsell fotografijama objavljenim danas već davne 2011. godine. Plenković je tijekom godina mijenjao više funkcija, i to na relaciji Zagreb – Bruxelles, da bi 2016. nakon prevrata na parlamentarnim izborima bio izabran za premijera, i na tom položaju ostao idućih osam godina. 

Inače, Plenković se nakon stečene diplome na Pravnom fakultetu 1994. zaposlio u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje je bio do 2002., nakon čega je postao zamjenik šefa Misije RH u EU u Bruxellesu. U inozemstvu je Plenković ostao i idućih godina jer je bio i zamjenik veleposlanika u Francuskoj, a nakon funkcije državnog tajnika 2011. bio je izabran za zastupnika u Saboru. 

Prije nego što je Hrvatska službeno ušla u Europsku uniju 1. srpnja 2013., Plenković je dvije godine djelovao kao zastupnik promatrač u EU parlamentu. Onda je ulaskom Hrvatske u EU postao i zastupnik, gdje je i ostao do turbulentne 2016.

Usred mandata u Bruxellesu Plenković je najavio kako će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, gdje je nakon ostavke Tomislava Karamarka izniknuo kao novi lider. Potom je na funkciji premijera ostao sve do danas, a iako se ranije spominjalo kako se ''zagrijava'' njegova stolica za funkciju u Komisiji, možda čak i na njezinu čelu, Plenković će 17. travnja pokušati uloviti još jedan mandat na čelu hrvatske Vlade.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Od mladog lava SDP-a, do 'velike divlje mačke': Pogledajte kako se mijenjao Zoran Milanović

1/23

Komentara 8

Avatar MrM
MrM
16:09 26.03.2024.

Zaboravili ste portret Pupovca. Jedan nemože bez drugog.

JA
Jatiser
11:50 26.03.2024.

Prije je bio lažov, a sada je teški kriminalac.

ŠS
Štap sa glavom
12:28 26.03.2024.

Gotovo za nepovjerovati da se ljudi mijenjaju sa godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije