NOVI INCIDENT

VIDEO Pijani ruski vojnici vezivali se za drveće i pucali jedni na druge: 'A ti, ser**o, što je?!'

Pijani ruski vojnici
Screenshot/X
18.08.2024.
u 20:54

Posljednji incident ruskih vojnika na društvenoj mreži X objavio je Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova

Dok moral među ruskim vojnicima pada, incidenti u kojima pijani regruti pucaju u svoje su u porastu. Samo od početka svibnja u bratoubilačkoj paljbi stradalo je desetak ljudi. Posljednji incident na društvenoj mreži X objavio je Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Kao i početkom svibnja, kada je jedan od vojnika ubio šestoricu svojih suboraca, u sadašnjem slučaju, prema Geraščenkovim riječima, radilo se o pripadnicima jedinice Oluja Z. Prošle godine ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon o raspuštanju Jedinice Oluja Z i o zamjeni jedinicama Oluja V, međutim, prema ukrajinskim dopisnicima, Rusija nastavlja raspoređivati ​​obje jedinice.

Prema Geraščenkovim riječima, vojnici su se napili i počeli pucati na grupu svojih suboraca. Druga grupa nije čekala i uzvratila je, piše Klix. Posljedica je jedan mrtvi vojnik i nekoliko ranjenih. Ostale su pijane vojnike vezali za drveće i tukli.

Zapadne obavještajne agencije bilježe brojne incidente bratoubilačke pucnjave od početka ruske invazije na Ukrajinu. Osim spomenutih šest ubojstava početkom svibnja, samo dan prije njih pripadnik ruske 38. samostalne motostreljačke brigade napio se i ustrijelio još pet svojih suboraca. Prije godinu dana Čečeni i ruski vojnici počeli su pucati jedni na druge nakon pijanstva i svađe u blizini Mariupolja. Rezultat toga su bila četiri mrtva ruska vojnika i sedam civila.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Krk, Korčula, Brač, Hvar... Znate li nabrojiti 15 najnaseljenijih hrvatskih otoka? Rijetki 'prebace' 10.000 stanovnika

Pijani ruski vojnici
1/19

Komentara 38

Avatar MarkoHR
MarkoHR
22:48 18.08.2024.

Ne postoji država koja brže i jače ubija svoje vlastite stanovnike i građane od Rusije. Ljudski život tamo ne vrijedi doslovno ništa. Na početku te ratne katastrofe vidjeli smo prizor gdje lokalna vlast dolazi kamionetom rođacima javiti vijest da imim je sin poginuo. Usput vade breću krumpira s prikolice i daju ožalošćenima. Uz vreću krumpira lakše će preživjeti tragičnu vijest.

Avatar pendreck
pendreck
07:29 19.08.2024.

Ruska kultura smrti...

Avatar superhik74
superhik74
22:05 19.08.2024.

A povise njih je letio legendarni "Ghost of Kiev" izmisljeni avion koji je to sve snimao. Ha, ha, ha...treba nam malo propagandnog humora kao ove baljezgarije. Covjek se dobro nasmije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije