Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PISANICA

VIDEO Pijavica uništila obiteljski biznis, vlasnici OPG-a u suzama: 'Sve što smo gradili moramo iznova'

Nova Pisanica: OPG Merc pretpjelo veliku štetu nakon nevremena
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/15
27.06.2024.
u 16:55

Obitelj plaća i oko 1.000 eura kredita jer osim onoga što su dobili od države, sami su morali dići dio kredita kako bi upogonili obiteljski OPG

Kada sam došao i vidio što je vjetar učinio, skoro me šlagiralo. Zatekao sam ovce ispod betona, bilo je mrtvih, pa su kolege došle nama u pomoć - rekao je emotivno Vedran, sin vlasnika OPG-a Steve Merca, nakon što je jak vjetar koji je protutnjao Novom Pisanicom obitelji uništila sve što su stekli u svega nekoliko minuta. Vjeruje se kako je bilo riječ o pijavici, a obitelj još procjenjuje štetu koja je nastala. 

- Pijavica je bila najvjerojatnije, kompletno je okrenula dvije štale. Bavimo se ovcama, to je sve sad uništeno. Pet je ubijeno, petero je jako ozlijeđeno, a ostale su u šoku pa ćemo vidjeti - ispričao je Stevo pa briznuo u plač, dok se iza njega mogla vidjeti štala sravnata sa zemljom. Obitelj je imala 200-tinjak ovaca, a one su sada ostale na otvorenom.

- Sve što smo stekli i uložili, sad treba graditi novo. Ne znamo kako ćemo. Osigurano nemamo, vidjet ćemo kako ćemo i otkud dobiti sredstva. Moramo vidjeti što se da spasiti, a što ne - nadovezao se Vedran. 

Obitelj plaća i oko 1.000 eura kredita jer osim onoga što su dobili od države, sami su morali dići dio kredita kako bi upogonili obiteljski OPG. Načelnik općine Fradi Pali poručio je kako će Nova Pisanica učiniti sve kako bi sačuvali OPG ove obitelji.

POVEZANI ČLANCI:

- Općina će pomoći koliko će moći, znamo tu vrijednu obitelj, znamo da su mladi i djeca ostali raditi na obiteljskom gospodarstvu što je rijedak primjer iz prakse. Ovo su nepredviđene scene, nećemo dopustiti da ova farma propadne, ići ćemo i prema Županiji i Ministarstvu - poručio je. 

>> POZOR: UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Pijavica uništila obitelji biznis OPG-a Merc

Nova Pisanica: OPG Merc pretpjelo veliku štetu nakon nevremena
1/15

Komentara 5

ZZ
Zo-ZG
18:57 27.06.2024.

Novinar, dajte u članak dopišite broj bankovnog računa vlasnika OPG-a. Vjerujem da će nas biti dosta koji će htjeti uplatiti u skladu sa svojim mogućnostima. Svaka pomoć je dobrodošla u ovakvoj situaciji.

Avatar morski
morski
19:20 27.06.2024.

Ovih ljudi mi je žao.

IV
Ico_voljevica
20:12 27.06.2024.

Čuj ove pametnjakoviće osiguranje.osigurati od čega?pa ak nisi napisal u ugovoru pijavicu pušil si frulu,opet si bogatil drugoga,daj nemojte komentirat glupostima,osim ak doma nemate osigurano sve za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije