Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD FPV DRONOVIMA

VIDEO Pogledajte kako dronovi kamikaze uništavaju rusku lokomotivu

07.06.2024.
u 12:15

Ukrajinska vojska upozorila je kako se upravo uz granicu sa Sumijem gomilaju nove velike jedinice ruske vojske

Ukrajinski kanali na Telegramu objavili su snimku napada FPV dronovima kamikazama na lokomotivu ispred jednog od kolodvora u ruskoj regiji Kursk. Snimka prikazuje napad nekoliko bespilotnih letjelica kamikaza na parkiranu lokomotivu. U pojašnjenju snimke stoji kako je riječ o napadu na civilnu lokomotivu koja je korištena za vojne logističke svrhe, prevozeći ruski vojni teret.

Sigurno je da bi lokomotiva i željeznička mreža bile mnogo bolje mete za američke sustave HIMARS ili neke druge slične zapadne sustave, no Sjedinjene Američke Države dale su dozvolu za uporabu samo u regiji Harkiv, odakle su Rusi nedavno pokrenuli novu ofenzivu koja je i potaknula da se izda dopuštenje za korištenje zapadnog oružja na ruskom teritoriju.

VEZANI ČLANCI: 

Kurska regija graniči s područjem drugog većeg ukrajinskog grada Sumija, za kojeg se strahuje da bi mogao biti meta buduće nove ofenzive Rusa. Ukrajinska vojska upozorila je kako se upravo uz granicu sa Sumijem gomilaju nove velike jedinice ruske vojske. Kurska regija inače je česta meta ukrajinskih dronova kamikaza većeg dometa koji ciljaju energane i rafinerije. 

GALERIJA Rat u Ukrajini

1/23
Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Make my day
Make my day
21:42 07.06.2024.

Uspjeli su pogoditi parikranu lokomotivu koja stoji na mjestu? Ma bravo, vrhunski uspjeh, ako ovo ne zaslužuje tjedan dana nagradnog odsustva za strijelca onda ne znam šta drugo.

Avatar EU Bošnjak
EU Bošnjak
02:29 08.06.2024.

Kakva vijest. Uopste je nisu unistili nego mozda ostetili. Oni nemaju vise sta izvjestavati sa 1000 km dugog ratista i onda se serviraju ovakve petarde. Neozbiljno nakon 10 godina rata

SE
Serengeti
19:44 07.06.2024.

Još jedan nevjerojatan uspjeh ukrajinske vojske! Jučer su uništili remorker, a danas lokomotivu. 🤣😂 U međuvremenu Rusi u 2024 osvojili 40 naselja i grad Adiivku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije