NEDOLIČNO PONAŠANJE

VIDEO Europski parlament suspendirao Sinčića: Usred govora počeo se skidati

Sinčić se u EU parlamentu počeo skidati
Youtube/Screenshot
21.10.2020.
u 20:10

U jednom trenutku, dok je govorio, skinuo je sako i ostao samo u majici kratkih rukava. Zatim je počeo raskopčavati remen na hlačama, želeći valjda demonstrirati kako će građani EU ostati bez ičega.

Hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić od danas je suspendiran u Europskom parlamentu. Naime, suspenziju je zaradio zbog svog govora koji je održao 16. rujna, a tijekom kojeg se, smatraju u EU parlamentu, nedolično ponašao.

Zastupniku Sinčiću onemogućen je bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima na razdoblje od mjesec dana, piše Jutarnji list.

Šef Živog zida u svom je govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno odnošenje s krizom koja će milijune građana otjerati u bankrot. U jednom trenutku, dok je govorio, skinuo je sako i ostao samo u majici kratkih rukava. Zatim je počeo raskopčavati remen na hlačama, želeći valjda demonstrirati kako će građani EU ostati bez ičega.

To se očito nije svidjelo predsjedniku parlamenta Davidu Sassoli koji je njegov performans okarakterizirao kao nedolično ponašanje te ga kaznio zbog kršenja Poslovnika. Zbog spornog čina, Sinčiću se tako oduzimaju dnevnice za razdoblje od dva dana te je privremeno suspendiran. Suspenzija na snagu stupa danas 21. listopada i traje idućih sedam dana.

Njegovo izlaganje možete vidjeti na 2:28:30. 

VIDEO: Novi performans Živog zida! Ivan Sinčić ispred Ministarstva gospodarstva istovario 300 kg soli!

Komentara 38

NI
NikoCro
22:00 21.10.2020.

Sta si mislio Sincicu da si u nasem Saboru gdje nema sankcija za nedolicno ponasanje.

KA
kasuv
22:27 21.10.2020.

NEKA SE ZAMSLE ONI KOJI SUOVOG TIPA IZABRALI,ŽALISNO,LP

DU
Deleted user
23:07 21.10.2020.

Ko je tog lika pustio u EU parlament? Karikatura koja sramoti hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije