'Bakterije i virusi na svakom ćošku'

VIDEO Pogledajte smeće na ulicama popularnog grada na Jadranu: 'To je najprljavija od svih država u regiji'

Sutomore
screenshot/Facebook
20.07.2024.
u 19:59

Video je jednostavno naslovljen "Rano jutros u Sutomoru", a komentari sugeriraju da se ovakva situacija ponavlja svake sezone.

Na društvenim mrežama nedavno je objavljen video iz Sutomora u Crnoj Gori, koji prikazuje grad prekriven smećem. Snimka je objavljena na Facebook stranici "Bar na dlanu", gdje je započela rasprava o smeću, uključujući boce, čaše, omote i opuške, razbacanom po šetnici u Sutomoru.

Video je jednostavno naslovljen "Rano jutros u Sutomoru", a komentari sugeriraju da se ovakva situacija ponavlja svake sezone. Ova neugodna slika popularnog ljetovališta brzo se proširila internetom, a zgražali su se i lokalci i turisti. Neki ljudi su kritizirali turiste zbog ostavljanja smeća, dok su drugi krivili lokalne vlasti za loše održavanje čistoće. U komentarima je istaknuto da u gradu nema dovoljno kanti za smeće, što doprinosi neredu.

Jedan od komentatora je predložio da se tijekom turističke sezone poveća broj radnika u komunalnim službama. "Crna Gora je najprljavija od svih država u regiji. Bar bi trebali ljeti, dok su sezona i vrućine, pojačati kontrole i ubaciti dovoljno kontejnera, koji se redovno prazne. Bakterije i virusi na svakom ćošku. Užas", piše komentatorica.

"U sezoni treba pojačati ljudstvo u komunalnim službama (pa makar i sezonskim angažiranjem dodatnog ljudstva). Rasporediti više kontejnera i kanti (povući ih u bazu do sljedeće sezone). Oformiti sezonsku komunalnu službu. Na vidnim mjestima istaknuti upozorenja o visini kazne za odlaganje smeća izvan kontejnera i kanti, pa tko voli neka izvoli... Naš čovjek (cijeli Balkan) se uglavnom dozove pameti kad ga nekoliko puta rebneš po džepu...", piše drugi komentator.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Luksuz kakav u životu niste vidjeli: Jahta duža od Titanika, a na njoj hotel, kazalište, helikopteri...

Sutomore
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije