napadač identificiran

VIDEO Pogledajte snimku pucnjave na Trumpa iz drugog kuta: Snajperist Tajne službe odmah reagirao, publika bježi u panici

Foto: Screenshot X
1/21
14.07.2024.
u 06:42

Čim su čuli pucnjeve, pripadnici Tajne službe su odmah pojurili na pozornicu, okružili republikanskog kandidata i brzo ga odveli na sigurno.

U dramatičnom incidentu koji se dogodio danas na predizbornom skupu, bivši američki predsjednik Donald Trump pogođen je u uho u očiglednom pokušaju atentata. Tajna služba potvrdila je da je do napada došlo kada su ispaljeni "višestruki hici prema pozornici iz povišene pozicije izvan mjesta održavanja skupa".

Video snimci koji su se pojavili prikazuju snajpere i agente Tajne službe u akciji dok su pucnjevi odjekivali. Čim su čuli pucnjeve, pripadnici Tajne službe su odmah pojurili na pozornicu, okružili republikanskog kandidata i brzo ga odveli na sigurno. Dvojica naoružanih službenika također su viđena kako ciljaju napadača nakon što su se začuli pucnjevi na skupu. Napadač je ubrzo uhvaćen i neutraliziran od strane sigurnosnih službenika. Iako motiv nije poznat, američke vlasti identificirale su napadača kao 20-godišnjeg Thomasa Matthewa Crooksa.

Napad se dogodio ubrzo nakon što je Trump izašao na pozornicu na svom završnom predizbornom skupu. Sedamdesetosmogodišnji Trump je grimaseći stavio ruku na desno uho, a krv mu je ubrzo prekrila lice. Unatoč tome, Trump se okrenuo prema okupljenoj masi i nekoliko puta podigao šaku, dok su ga sigurnosni službenici okruživali, stvarajući prizor koji će zasigurno postati ikoničan. "Bio sam pogođen metkom koji je probio gornji dio mog desnog uha," kasnije je objavio Donald Trump na Truth Socialu. "Odmah sam znao da nešto nije u redu jer sam čuo zvižduk, pucnjeve, i odmah osjetio metak kako prolazi kroz kožu," izjavio je Trump.

>>> Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

 

>>> FOTO Trumpov skup prekinut pucnjavom: Krvavog ga micali s pozornice, pogledajte dramatične prizore

1/47

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 21

Avatar IvanR
IvanR
08:18 14.07.2024.

Kako je moguće da se do dešava na demokratskom desničarskom Zapadu?

Avatar vladtepes975
vladtepes975
23:01 14.07.2024.

Hazl113. Upatio donaciju kojoj stranci? Čitaj malo bolje...

Avatar Aurel
Aurel
10:15 14.07.2024.

pa kako može fulati sa 150 metara???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije