LEGALNO PRIJAVLJENI

Uhićeni za izazivanje požara su stranci koji su došli raditi na kući na Čiovu

Na otoku Čiovu ponovno buknuo požar
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/19
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.07.2023.
u 14:27

Cijelu noć požar je gasilo 145 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila

Požar koji je jučer planuo na otoku Čiovu u četvrtak i dalje je aktivan. Cijelu noć gasilo ga je 145 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila. Na požarište su stigli kanaderi. Kako je izvijestila policija 

Video: Ponovno buknuo požar na Čiovu

12:50 - Dalmacija danas piše da su dobili informaciju kako se požar ponovno aktivirao danas oko 11:30 sati. U pomoć vatrogascima došao je i kanader. Na Radio Dalmaciji javljaju kako se aktivirala južna strana požarišta.

Na otoku Čiovu ponovno buknuo požar
1/19

12:15 - Dvije osobe koje su osumnjičene i privedene, prema riječima ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, stranci su koji u Hrvatskoj borave zbog posla. Nije htio prejudicirati rezultate istrage, javlja N1. Kako piše Slobodna Dalmacija radi se o dvojici državljana Albanije. U Hrvatskoj se nalaze legalno, a izvodili su građevinske radove na jednoj kući na Čiovu. 


9:54 - Kako su nam potvrdili iz PU splitsko-dalmatinske sinoć su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s požarom na Čiovu. Očevid i istraga su u tijeku.

"U odnosu na požar koji je jučer, 28. srpnja 2023.godine oko 15:20 sati izbio u mjestu Žedno na otoku Čiovo, policijski službenici su odmah započeli na terenu postupak obavljanja provjera i utvrđivanja činjenica. Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. Tijekom jutra obaviti će se očevid i u tijeku je istraživanje", objavila je splitska policija.

GALERIJA Veliki požar na Čiovu

Na otoku Čiovu ponovno buknuo požar
1/62

9:44 - Neslužbeno se doznaje da su zbog požara na Čiovu uhićene dvije osobe, javlja N1.


7:58 - Na području Okruga gornjeg, u uvali Mavraštica, mjestimično još ima plamena i izdimljavanja.  Unatoč jakom vjetru koji je puhao i otežavao gašenje, vatrogasci su uspjeli jučer tijekom popodneva i noći spriječiti njegovo širenje stoga nije bilo opasnosti za objekte.


7:21 - Na požarištu mjestimično još ima plamena i izdimljavanja, a tijekom noći na terenu je bilo 145 vatrogasaca i 45 vozila koji su aktivno čuvali požarište. Prema procijeni, izgorjelo je oko 450 ha trave i niskog raslinja.

Marin Buble, zapovjednik trogirskih vatrogasaca za Radio Split jutros je rekao kako je požar i dalje aktivan te da čekaju zračne snage koje će stići svaki tren. - Po noći smo uspješno radili odbijanje od svih putova, izgorjelo je preko 400 hektara - dodao je.

Veliki problem vatrogascima predstavlja nepristupačan teren s južne strane. Na sjevernoj strani, gdje je teren pristupačniji, dio požara vatrogasci su lokalizirali ali ga nisu ugasili, rekli su vatrogasci.

Video: Čiovski požar - pogled sa Šolte

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 41

IV
IvekIvek
10:14 28.07.2023.

Trebalo bi i štetu namiriti a ne samo zatvor

VA
vapor
10:41 28.07.2023.

Znamo da je podmetnut i da se čekalo jako jugo da ga razgori itd. Imaju li imena ta dvojica što su uhvaćeni? zašto nisu odmah obješeni o najvišem, preostalom boru?

FR
FranjoTT
09:58 28.07.2023.

Naime zadržati ih u pritvoru dok se priroda ne vrati u prvobitno stanje, ako treba 50 godina, neka budu lekcija za druge. Tragično je to što je župan Blaženko Boban podmetnuo požar u Saloni i počitio štetu od 2 milijuna dolara i nitko nije za to odgovara, još se javno hvalio kako je potpalio filmski set jer mu se nije sviđala scena. Hrvatsku su okupirali razni Bobani....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije