PUNE RUKE POSLA ZA VATROGASCE

VIDEO Razorno nevrijeme pogodilo Italiju: Srušio se most, pojavila se i pijavica

ITA, Hochwasser in Rom
Foto: EXPA/ laPresse/ Mauro Scrobogna
1/13
05.09.2024.
u 19:19

U Toskani na plaži snimljena je i pijavica koja je nosila ležaljke i suncobrane

Veliko nevrijeme pogodilo je regiju Piemonte na sjeveru Italije i uzrokovalo poplave i velike štete. Poplavile su ulice Torina, Val di Susa i Val Chisonea, a u zaseoku Giordani srušio se most prilikom poplave rijeke Gerardo. U zaseoku Combe odsječeno je i dvadesetak ljudi, prema prvim informacijama. Izlila se i rijeka u gradu Bussolenu prekinuvši pritom promet državnom cestom 24 i izolirajući selo Santa Petronilla s tridesetak ljudi.

Pokraj Torina nestao je muškarac (58), koji je bio na traktoru kad ga je odnijela riječna bujica, a sada za njim tragaju vatrogasci. S obale se vidi kotač vozila prevrnutog u koritu, koji izviruje iz mutne vode, prenosi Ansa.

Jak pljusak sa snažnim i kratkim udarima vjetra pogodio je i Bari, pritom izazvavši poplave i prekid cestovnog prometa. Podvožnjak u središtu grada, kao i željeznički podvožnjak trenutno su poplavljeni i zatvoreni za promet, a munje su uzrokovale i nekoliko minuta zamračenja u središtu grada.

Probleme u Veneciji je stvorila plima, a poznati Trg svetog Marka je pod vodom, nakon što se nije aktivirao sustav brana Mose. Građani su dobili i SMS upozorenja na opasnost od poplave.

VEZANI ČLANCI:

U Milanu su kiše uzrokovale porast razine rijeka Olona, Lambro i Seveso, a nakon što je rijeka Lambro prešla 2,60 metara evakuirana su dva doma za starije. Naselje Ponte Lambro je poplavilo nakon što je rijeka ušla u kanalizaciju.

Bila je nužna i intervencija vatrogasaca kako bi spasili ljude iz četiri automobila, koja su ostala zarobljena u poplavljenom podvožnjaku, a u četvrtak su vatrogasci spašavali i ljude na brodu.

U Genovi je puhao vjetar s brzinom od preko 100 km/h, a jaka kiša je u zapadnoj Liguriji uzrokovala pad stabala, reklamnih panoa i sjenica. Puno područja je ostalo poplavljeno.

U Toskani na plaži snimljena je i pijavica koja je nosila ležaljke i suncobrane.

 

 

GALERIJA Kaos u Bjelovaru: Nevrijeme protutnjalo gradom, vjetar čupao stabla i nosio grane

ITA, Hochwasser in Rom
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije