STIŽE POGORŠANJE VREMENA

FOTO Pogledajte kakva se oluja približava dijelu Hrvatske, upaljen narančasti meteoalarm

Zvonimir Barisin/Pixsell, DHMZ
05.09.2024.
u 12:00

Idućih dana temperature će napokon pasti, no vrijeme će biti nestabilno pa su moguće obilnije oborine

Za riječku regiju upaljen je narančasti meteoalarm, a da će pasti veća količina kiše pokazuju i radarske snimke. Naime, s Jadrana se Istri i Kvarneru približava oluja s većom količinom kiše. – Veliki konvektivni sustav približava se obali sjevernog Jadrana. Pratite upozorenja i radarsku sliku – objavio je DHMZ na Twitteru. 

Prema prognozi, danas stiže postupno naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. Moguće je nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, a u noći na petak i u Dalmaciji. Na istoku djelomice sunčano, uglavnom suho, te vruće i sparno. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Najviša temperatura većinom između 27 i 31, na istoku i do 33°C.

– U prvom dijelu četvrtka u istočnoj Hrvatskoj većinom sunčano, a prema kraju dana više oblaka uz porast vjerojatnosti za lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar uglavnom slab istočni, najviša dnevna temperatura oko 33°C.

Foto: DHMZ

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom te uglavnom kasno poslijepodne i navečer mjestimice kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti izraženiji. Najviša dnevna temperatura oko 30°C. Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj postupno naoblačenje s povremenom kišom i grmljavinom. Osobito će nestabilno biti navečer, vrlo je vjerojatno i uz lokalno nevrijeme te obilnu oborinu, ponajprije na sjevernom Jadranu. Zapuhat će umjereno, na otvorenom i jako jugo, uz koje će more biti umjereno valovito. Stoga su biometeorološke prilike sve nepovoljnije, ali dnevna temperatura zraka niža je nego prošlih dana.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, uglavnom poslijepodne te pogotovo navečer ponegdje kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti i izraženi. More u jačanju na umjereno valovito, na otvorenom i valovito zbog umjerenog i jakog juga. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C. Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano. Uz promjenjivu naoblaku mjestimična kiša padat će uglavnom krajem dana. Jugo većinom umjereno, a more u jačanju na umjereno valovito. Temperatura zraka napokon će biti ispod praga utjecaja na zdravlje, najviša od 30 do 32°C – prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

GALERIJA Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

1/14

Komentara 2

Avatar Vrsalj
Vrsalj
14:52 05.09.2024.

Za sada to izgleda normalno ali što bi moglo biti?

Avatar krcedolac
krcedolac
13:16 05.09.2024.

Točno, kao i što uvod kaže, s nama je gotovo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije